swiatwemnie.pl

Stek z łososia z serem

Podajemy z sałatką ziemniaczaną lub z inną z dodatkiem ziemniaków, ewentualnie z sałatką warzywną.

 

Ilość porcji: 6

Czas przygotowania: 60 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:   

 

 
 

1. 

stek z łososia 1 kg  sól

Stek z łososia rozmrażamy. Z obydwóch stron solimy.

2. 

mąka chlebowa pszenna T750 80 g  imbir mielony 2 łyżeczki

Mąkę mieszamy z imbirem.

3. 

Panierujemy w niej podkóweczki z łososia.

4. 

olej słonecznikowy

...i pieczemy na gorącym oleju z każdej strony po 6 minut.

5. 

Układamy je na żaroodpornym naczyniu, przykrywamy folią aluminiową i wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 5 minut celem podgrzania.

6. 

korzeń imbiru 15 g  ser Ementaler 120 g  kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu) 120 g  woda 50 ml

Świeży imbir obieramy i trzemy. Ser trzemy na tarce. Imbir oraz ser mieszamy ze śmietaną i odrobiną wody.

7. 

Serową masę warstwujemy na steki...

8. 

...i wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 15-20 minut do zapieczenia.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się