swiatwemnie.pl

Pieczona karkówka wieprzowa

Pieczoną karkówkę wieprzową najczęściej podajemy z knedlem i duszoną kapustą. Jako smaczną alternatywę można także wykorzystać ziemniaki paprykowe.

 

Ilość porcji: 6

Czas przygotowania: 1 h. 30 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:   

 

 
 
karkówka wieprzowa1200gramów
sól3łyżeczki
mielona czerwona papryka3łyżeczki
woda2decylitry

1. Przygotowanie mięsa

karkówka wieprzowa 1200 g

Karkówkę myjemy.

Przygotowanie mięsa

2. Pieczenie

sól 3 łyżeczki  mielona czerwona papryka 3 łyżeczki  woda 2 dl

Karkówkę solimy, posypujemy papryką i wkładamy do głębokiego naczynia żaroodpornego. Na wierzchniej warstwie układamy pokrojony czosnek. Dolewamy wody i pieczemy pod przykryciem w piekarniku w średniej temperaturze około 1,5 godziny. Mięso wyciągamy i kroimy na grubsze plastry.

Pieczenie

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się