swiatwemnie.pl

Muffiny z szynką

Ulubiony przepis na słone muffiny z szynką.

 

Ilość porcji: 18

Czas przygotowania: 40 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:   

 

 
 
bazylia1łyżeczka
biały jogurt200mililitrów
jajka kurze2sztuki
mąka luksusowa pszenna T550350gramów
oliwa5łyżek
oregano1łyżeczka
proszek do pieczenia15gramów
ser Ementaler150gramów
szynka100gramów
sól1łyżeczka

1. Przygotowanie ciasta

mąka luksusowa pszenna T550 350 g  proszek do pieczenia 15 g  sól 1 łyżeczka  oregano 1 łyżeczka  bazylia 1 łyżeczka  ser Ementaler 150 g  szynka 100 g  biały jogurt 200 ml  oliwa 5 łyżek  jajka kurze 2 sztuki

Mąkę mieszamy z solą, dodajemy proszek do pieczenia, jajka, oregano, bazylię, starty ser, jogurt, olej i na kostki pokrojoną szynkę.

Przygotowanie ciasta

2. Pieczenie

Wszystko razem mieszamy. Ciasto łyżeczką nakładamy do natłuszczonej i mąką posypanej foremki na muffiny. Pieczemy na 180°C około 30 minut.

Pieczenie

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się