swiatwemnie.pl

Tuńczykowe ślimaki z ciasta francuskiego

Proste i szybkie przygotowanie smakołyku z ciasta francuskiego wypełnionego tuńczykiem i oliwkami. Ten przepis doceni każda gospodyni, która oczekuje gości.

 

Ilość porcji: 15

Czas przygotowania: 30 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:   

 

 
 

1. 

ciasto francuskie 500 g

Ciasto francuskie rozwałkowujemy na posypanej mąką stolnicy na kształt prostokąta.

2. 

tuńczyk w kawałkach w sosie własnym 180 g  oliwki zielone 200 g  twardy ser 150 g  ogórek konserwowy 4 sztuki

Na jedną połowę nakładamy rozdrobnione kawałki tuńczyka, z których został usunięty olej. Na tuńczyka kładziemy pokrojone w krążki oliwki i ogórki kiszone. Posypujemy startym serem.

3. 

Ciasto chwytamy z tej dłuższej strony i powoli zwijamy tworząc roladę. Roladę kroimy na paski o grubości 1 cm, kładziemy na blachę w pozycji leżącej.

4. 

Pieczemy w temperaturze 150 °C przez około 20 minut.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się