swiatwemnie.pl

Słone ciastka z parzenicy

Szybkie chrupiące ciastka na późną niezapowiedzianą wizytę.

 

Ilość porcji: 25

Czas przygotowania: 30 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:   

 

 
 

1. 

ciasto francuskie 275 g  ser parzony "Parenica" - niewędzony 100 g

Zawinięte ciasto na papierze rozwijamy. Wzdłuż równomiernie rozkładamy rozwiniętą parzenicę.

2. 

Ciasto z parzenicą zawijamy.

3. 

Wytworzoną roladę kroimy na około 1-1,5 cm grubości kawałki.

4. 

jajka kurze 1 sztuka  sól

Papier na którym było zawinięte ciasto kładziemy na blachę. Pojedyncze kawałki układamy na papier na leżąco. Smarujemy roztrzepanym jajkiem, solimy i w rozgrzanym piekarniku pieczemy na złoty kolor.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się