PRZEPISY

Kukurydziana zupa kremowa

Kukurydziana zupa kremowa

Słodkawa, kremowa zupa z kukurydzy i warzyw.

przepis,fotoprzepis,kukurydza konserwowa,Zupy jarzynowe,Bezglutenowe,Bezlaktozowe

Zupy jarzynowe

Pichcił

Ilość porcji

5

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

cebula200gramów
czarny pieprz mielony-
kostka warzywna20gramów
kukurydza konserwowa400gramów
marchew150gramów
seler naciowy100gramów
sól-
woda1litr

 

Przepis

1. 

marchew 150 gramów  seler naciowy 100 gramów

Na drobne kawałki pokrojoną marchewkę i selera szklimy w garnku.

2. 

cebula 200 gramów

Dodajemy na drobno pokrojoną cebulę. Szklimy na złoty kolor.

3. 

kukurydza konserwowa 400 gramów

Dodajemy kukurydzę, mieszamy.

4. 

woda 1 litr  kostka warzywna 20 gramów

Do garnka wlewamy litr wrzącej wody, dodajemy dwie kostki warzywnego bulionu. Gotujemy 20 minut.

5. 

sól  czarny pieprz mielony

Gotową zupę miksujemy blenderem. Według smaku dosalamy, pieprzymy.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się