swiatwemnie.pl

Kukurydziana zupa kremowa

Słodkawa, kremowa zupa z kukurydzy i warzyw.

 

Ilość porcji: 5

Czas przygotowania: 30 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:   

 

 
 
marchew150gramów
seler100gramów
cebula200gramów
kukurydza konserwowa400gramów
woda1litr
kostka warzywna20gramów
sólg
czarny pieprz mielonyg

1. 

marchew 150 g  seler 100 g

Na drobne kawałki pokrojoną marchewkę i selera szklimy w garnku.

2. 

cebula 200 g

Dodajemy na drobno pokrojoną cebulę. Szklimy na złoty kolor.

3. 

kukurydza konserwowa 400 g

Dodajemy kukurydzę, mieszamy.

4. 

woda 1 litr  kostka warzywna 20 g

Do garnka wlewamy litr wrzącej wody, dodajemy dwie kostki warzywnego bulionu. Gotujemy 20 minut.

5. 

sól  czarny pieprz mielony

Gotową zupę miksujemy blenderem. Według smaku dosalamy, pieprzymy.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się