Kukurydziana zupa kremowa
Słodkawa, kremowa zupa z kukurydzy i warzyw.
przepis,fotoprzepis,kukurydza konserwowa,Zupy jarzynowe,Bezglutenowe,Bezlaktozowe
Zupy jarzynowe
Składniki
Składniki
cebula | 200 | gramów | |
czarny pieprz mielony | - | ||
kostka warzywna | 20 | gramów | |
kukurydza konserwowa | 400 | gramów | |
marchew | 150 | gramów | |
seler naciowy | 100 | gramów | |
sól | - | ||
woda | 1 | litr |
Przepis
1.
marchew 150 gramów • seler naciowy 100 gramów
Na drobne kawałki pokrojoną marchewkę i selera szklimy w garnku.
4.
woda 1 litr • kostka warzywna 20 gramów
Do garnka wlewamy litr wrzącej wody, dodajemy dwie kostki warzywnego bulionu. Gotujemy 20 minut.
Smacznego!