PRZEPISY

Sandacz na prowansalski sposób

Sandacz na prowansalski sposób

przepis,fotoprzepis,sandacz,zioła prowansalskie,Ryby,Bezglutenowe,Bezlaktozowe

Ryby

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

50 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

czarny pieprz mielony-
olej słonecznikowy-
oliwa-
por1sztuka
przyprawa warzywna-
sandacz600gramów
sól-
wino białe półsłodkie 2decylitry
woda2decylitry
wędzony boczek150gramów
ziemniaki500gramów
zioła prowansalskie1łyżka

 

Przepis

1. 

sandacz 600 gramów  ziemniaki 500 gramów  por 1 sztuka  wędzony boczek 150 gramów  zioła prowansalskie 1 łyżka  czarny pieprz mielony  sól  przyprawa warzywna  oliwa  olej słonecznikowy

Składniki potrzebne do przygotowania: filety z sandacza, ziemniaki, por, boczek, olej, sól, pieprz, zioła prowansalskie.

2. 

Por kroimy w cienkie talarki, boczek na cienkie paseczki i smażymy razem na niewielkiej ilości oleju.

3. 

Sandacza pozbawiamy ości i tniemy na filety. Solimy, doprawiamy pieprzem i ziołami prowansalskimi. Filety z sandacza oraz ziemniaki pokrojone w talarki układamy na brytfannie natłuszczonej oliwą. Ziemniaki posypujemy wegetą i ziołami prowansalskimi.

4. 

wino białe półsłodkie  2 decylitry  woda 2 decylitry

Rozkładamy usmażoną mieszankę boczku i pora, dodajemy troszkę wody lub białego wina, wkładamy do piekarnika i pieczemy przez 30 minut.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie