PRZEPISY

Smażona kania z czosnkiem

Smażona kania z czosnkiem

Proste przygotowanie ulubionego grzyba. Podajemy ze świeżym chlebem.

przepis,fotoprzepis,kania,czosnek,Dania wegetariańskie,,Bezglutenowe,Bezlaktozowe

Dania wegetariańskie

Pichcił

Ilość porcji

1

Czas przygotowania

5 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

czosnek1ząbek
kania1sztuka
olej słonecznikowy2łyżki
sól-
woda1łyżeczka

 

Przepis

1. 

kania 1 sztuka

Kanię oczyszczamy i usuwamy z niej trzon.

2. 

olej słonecznikowy 2 łyżki

Patelnię smarujemy olejem i rozgrzewamy ją. Kładziemy na nią kanię i 2 minutki ją smażymy.

3. 

Potem ją obracamy i ponownie 2 minuty smażymy z drugiej strony.

4. 

czosnek 1 ząbek  woda 1 łyżeczka  sól

Kanię przekrawamy i kładziemy na kromce chleba. Po wierzchu smarujemy ją przeciśniętym ząbkiem czosnku, który mieszamy z łyżeczką wody z solą.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się