Filety z kurczaka z sosem tatarskim
przepis,fotoprzepis,sos tatarski,piersi z kurczaka,Kurczak
Kurczak
Kategorie
Kurczak
Składniki
Składniki
bułka tarta | - | ||
czosnek | 4 | ząbki | |
jajka kurze | - | ||
mąka chlebowa pszenna T750 | - | ||
olej słonecznikowy | - | ||
piersi z kurczaka | 1000 | gramów | |
sos tatarski | 200 | gramów | |
sól | - |
Przepis
1.
sos tatarski 200 gramów • czosnek 4 ząbki • piersi z kurczaka 1000 gramów
Na talerzu mieszamy sos tatarski z rozgniecionym czosnkiem.
3.
mąka chlebowa pszenna T750 • jajka kurze • bułka tarta • olej słonecznikowy
Następnie filety panierujemy w potrójnej panierce (mąka, jajko, bułka tarta) i smażymy.
Smacznego!