swiatwemnie.pl

Chleb z płatków owsianych bez drożdży

     

Dla potrzeb dietetycznych lub po prostu dla smaku? W każdym bądź razie możecie go przygotować łatwo i szybko.

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

1 h. 40 min.

Trudność

niska

 

Kategorie:   

 

Czosnek suszony1łyżeczka
Delikatny chudy twaróg50gramów
Jajka kurze2sztuki
Proszek do pieczenia12gramów
Płatki owsiane250gramów
Sól1łyżeczka
Woda250mililitrów

1. 

płatki owsiane 250 g  woda 250 ml

Płatki mieszamy z wodą i odstawiamy na 30 minut napęcznieć.

2. 

jajka kurze 2 sztuki  Delikatny chudy twaróg 50 g  sól 1 łyżeczka  czosnek suszony 1 łyżeczka  proszek do pieczenia 12 g

Z jajek oddzielamy żółtka i dodajemy je do płatków. Dodajemy twaróg, sól i czosnek granulowany. Na koniec delikatnie dodajemy proszek do pieczenia i pianę z ubitych białek.

3. 

Ciasto wlewamy do uprzednio natłuszczonej i posypanej mąką formy. Pieczemy 60 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się