PRZEPISY

Jabłkowe ciasto z tostowego chleba

Jabłkowe ciasto z tostowego chleba

przepis,fotoprzepis,chleb tostowy,jabłka,jabłka,Słodkie dania,Przepisy na potrawy dla dzieci

Słodkie dania

Pichcił

Ilość porcji

8

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

białko jajka4sztuki
chleb tostowy720gramów
cukier puder12łyżek
jabłka600gramów
masło-
mleko tłuste 3,5%400mililitrów
rodzynki100gramów
twaróg wiejski z grudkami500gramów
żółtko jajka4sztuki

 

Przepis

1. 

masło

Brytfannę natłuszczamy masłem.

2. 

chleb tostowy 720 gramów  cukier puder 2 łyżki

Do brytfanny wkładamy 8 szt tostowego chleba i posypujemy cukrem.

3. 

jabłka 300 gramów

Jabłka obieramy i trzemy na grubo. Równomiernie je rozkładamy na pierwszą warstwę chleba. Przykrywamy drugą warstwą chleba.

4. 

twaróg wiejski z grudkami 500 gramów  cukier puder 4 łyżki  rodzynki 100 gramów

Twaróg mieszamy z cukrem i umytymi rodzynkami.

5. 

Twaróg rozkładamy na drugą warstwę chleba.

6. 

cukier puder 2 łyżki  jabłka 300 gramów

Przykrywamy trzecią warstwą chleba, posypujemy cukrem i ponownie rozkładamy obrane, na grubo starte jabłka. Przykrywamy czwartą warstwą chleba.

7. 

mleko tłuste 3,5% 400 mililitrów  cukier puder 2 łyżki  żółtko jajka 4 sztuki

W mleku mieszamy cukier i żółtka.

8. 

Zawartość brytfanny zalewamy zalewą. Brytfannę przykrywamy.

9. 

Pieczemy 30 minut-y w temperaturze 200 °C.

10. 

białko jajka 4 sztuki  cukier puder 2 łyżki

Z białek ubijamy gęstą pianę i dodajemy do niej cukier.

11. 

Pianę rozsmarowujemy na upieczone ciasto.

12. 

10 minut zapiekamy.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się