swiatwemnie.pl

Tort Sachera

Chociaż nie jest łatwe zbliżyć się smakiem do oryginalnego tortu Sachera, ten nasz tort jest nie do odróżnienia od tego prawdziwego.

 

Ilość porcji: 15

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:   

 

 
 

1. 

jajka kurze 6 sztuk  cukier puder 110 g  masło 140 g  cukier waniliowy 20 g

W mice mieszamy masło z cukrem i cukrem waniliowym. Dodajemy żółtka. Wszystko razem mieszamy.

2. Roztapiamy czekoladę

czekolada 85% 130 g

Czekoladę roztapiamy w wodnej kąpieli.

Roztapiamy czekoladę

3. Przygotowanie ciasta

Troszkę ostudzoną czekoladę wlewamy do masłowo - żółtkowej masy.

Przygotowanie ciasta

4. Pieczenie spodu

cukier kryształ 110 g  mąka chlebowa pszenna T750 140 g

Dodajemy mąkę i z białek ubitą pianę z cukrem. Tą masę wlewamy do natłuszczonej i mąką posypanej okrągłej formy. Pieczemy na 180 °C około 20 minut.

Pieczenie spodu

5. 

dżem morelowy 200 g

W mniejszym garnku krótko podgrzewamy morelowy dżem. Upieczony i wystudzony spód przekrawamy wzdłuż. Obydwie części i boki smarujemy dżemem.

6. 

polewa czekoladowa

Wystudzony tort smarujemy czekoladową polewą i odstawiamy na 2 godziny do lodówki żeby ostygł.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się