swiatwemnie.pl

Nie pieczony marchewkowy tort z bananowym kremem

Prawie raw,zdrowy tort z marchewki,bananów,orzechów ziemnych i włoskich,kokosu...bez mąki,cukru,mleka,jajek i oczywiście bez pieczenia.Jeśli zamiast prażonych orzechów użyjemy czyste wytworzymy tort raw nie prawie ale całkowicie :)

 

Ilość porcji: 8

Czas przygotowania: 40 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

 

 
 
banan500gramów
daktyle100gramów
marchew500gramów
olej kokosowy50gramów
orzechy włoskie100gramów
orzechy ziemne prażone niesolone100gramów
syrop z agawy2łyżki
wiórki kokosowe50gramów

1. 

marchew 500 g

Marchewkę obieramy, myjemy i kroimy.

2. 

Trzemy na drobno.

3. 

daktyle 100 g  wiórki kokosowe 50 g  olej kokosowy 25 g

Siekamy wypestkowane daktyle, dodajemy marchewkę, kokosowe wiórka, kokosowy olej i dobrze mieszamy (możemy użyć blendera). Małą formę na tort (średnica 20 cm) wykładamy papierem do pieczenia ...

4. 

... i do formy wkładamy marchewkową masę. Ugniatamy i wkładamy do lodówki.

5. 

orzechy ziemne prażone niesolone 100 g

Na drobno siekamy orzeszki ziemne.

6. 

orzechy włoskie 100 g

Siekamy orzechy. Mniejszą część orzechów włoskich i ziemnych odkładamy sobie na bok na końcowe posypanie tortu.

7. 

banan 500 g

Orzeszki ziemne dodajemy do włoskich i w siekaczu (ewentualnie w mikserze) razem z pokrojonymi bananami miksujemy.

8. 

syrop z agawy 2 łyżki

Dodajemy syrop ...

9. 

olej kokosowy 25 g

... i kokosowy olej.

10. 

Miksujemy i bananowo-orzechową masę nakładamy na marchewkową warstwę.

11. 

Ozdabiamy odłożonymi orzechami i wkładamy do lodówki na kilka godzin do stężenia.

12. 

Przed podawaniem kroimy na małe kawałki. Mimo iż pojedyncze porcje są małe, są syte i energetycznie wydajne.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się