swiatwemnie.pl

Kokosowo śmietankowe rogaliki

Przepis na przygotowanie kruchych świątecznych ciasteczek, których zapach będzie roznosił się po całym domu.

 

Czas przygotowania: 45 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

 

 
 

1. 

mąka luksusowa pszenna T550 450 g  wiórki kokosowe 100 g  masło 250 g  żółtko jajka 1 sztuka  cukier puder 100 g  śmietana do ubijania (30-33%) 230 ml  proszek do pieczenia ¼ łyżeczki  cukier waniliowy 20 g

Ze wszystkich składników przygotowujemy ciasto, które wkładamy na 2 godziny do lodówki.

2. 

Z ciasta formujemy małe rogaliki i układamy je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

3. 

Pieczemy w temperaturze 170°C około 10-15 minut.

4. 

cukier puder  czekolada do gotowania 100 g

Zaraz po upieczeniu rogaliki obtaczamy w cukrze pudrze a po wystudzeniu końce maczamy w czekoladzie.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się