swiatwemnie.pl

Kaszka manna na słodko

Prawdziwy przysmak na śniadanie, lunch, obiad, podwieczorek i kolację :)

 

Ilość porcji: 4

Czas przygotowania: 15 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:   

 

 
 

1. Mleko

mleko półtłuste 1,5% 1 litr  cukier kryształ 100 g

Do garnka wlewamy mleko, dodajemy cukier i doprowadzamy do wrzenia.

Mleko

2. Kasza manna

kasza manna 100 g

Dodajemy kaszę manną i często mieszając 5 minut gotujemy, żeby kasza się dobrze rozgotowała.

Kasza manna

3. Serwujemy

kakao proszek  cukier cynamonowy  masło 50 g

Kaszę serwujemy na płytkich talerzykach, polewamy ją roztopionym masłem i posypujemy rozpuszczalnym kakaem, albo cukrem cynamonowym. Konsumujemy lekko wystudzone.

Serwujemy

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się