swiatwemnie.pl

Strudle

 
Makowo - wiśniowy strudel z ciasta francuskiego

Szybka wersja klasycznego deseru z kruchego ciasta francuskiego.

Pichcił

Jurgason

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

średnia

Strucel z serem twarogowym

Tradycyjny przepis na najlepszy strucel,tak jak się go nasza babcia nauczyła od swojej babci. Składniki na ciasto są na dwa strucle z kilograma mąki. Możecie sobie zrobić jeden z makiem a drugi z np: twarogiem albo jabłkami.

Pichcił

Vilma

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

wysoka

Gruszkowy strudel w cieście francuskim

Soczysty strudel pełen smacznych słodkich gruszek.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

Szarpany Makowo - Wiśniowy strudel

Tradycyjny przepis na najlepszy strudel, tak jak się go nasza babcia nauczyła od swojej babci. Składniki na ciasto są na dwa strudle z kilograma mąki. Możecie sobie zrobić jeden makowy a drugi np: twarogowy albo jabłkowy.

Pichcił

Vilma

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

wysoka

Jabłkowy strudel w cieście francuskim

Przepis na proste i dość szybkie przygotowanie domowej strudli z ciasta francuskiego.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

Śliwkowo twarogowy strudel

Prosty i szybki strudel z gotowego ciasta - ręcznie rozciąganego ciasta na strudel.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

35 min.

Trudność

średnia

Jabłkowo-makowe oczy

Smaczny i soczysty podwójny strudel.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Twarogowo-jabłkowa strucla

Szybkie ciasto na niedzielne popołudnie, z ciasta francuskiego, ulubionych jabłek i twarogu.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

wysoka

Twarogowa jabłkowa buchta

Doskonałe, szybkie, soczyste ciasto.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

35 min.

Trudność

niska

Hokkaido strudel z rodzynkami

Doskonały soczysty strudel nadziewany tartą dynią, rodzynkami i osłodzony klonowym syropem.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Jeżynowy orzechowy przysmak

Jesiennie pieczenie.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

średnia

Jabłkowo-orzechowy i jabłkowo-makowy strudel

Przygotowanie prostych strudli z ciasta francuskiego.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Jabłkowe kostki

Soczyste gotowane jabłka w francuskim cieście.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

średnia

Śliwkowa strucla

Doskonała soczysta śliwkowa strucla na każde powszednie lub świąteczne dni.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

średnia

Jabłkowo twarogowa strucla z suszonymi śliwkami

Przepis na ulubioną jabłkowo twarogową struclę z ciasta francuskiego wzbogaconą suszonymi śliwkami.

Pichcił

Jurgason

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

średnia

Strudel Hokkaido

Wspaniały soczysty strudel nadziewany tartą dynią, nektarynkami i twarogiem.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 20 min.

Trudność

średnia

Bananowo-budyniowy strudel z migdałami

Soczyste ciasto z chłodnego rolowanego ciasta francuskiego, słodkiego czekoladowego budyniu, bananów i chrupiących migdałów. Dla jeszcze szybszego przygotowania możecie użyć gotowy już budyń, do którego dodacie już tylko migdały.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

wysoka

Strudel jabłkowo-jeżynowy

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

średnia

Twarogowo-bananowe plecionki

Szybki, słodki poczęstunek, strudlowego typu :)

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

średnia

Przekładaniec

Przepis na przygotowanie smacznego placka z ciasta francuskiego z czterema nadzieniami. Z jednego ciasta zrobimy jeden mniejszy placek, dlatego polecamy upiec przynajmniej dwa. :)

Pichcił

Jurgason

Czas przygotowania

50 min.

Trudność

średnia

 

 
 

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się