swiatwemnie.pl

Strudle

 
Budyniowa strucla

Przepis na struclę z chrupiącego francuskiego ciasta ze słodkim budyniowym nadzieniem.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Przekładaniec

Przepis na przygotowanie smacznego placka z ciasta francuskiego z czterema nadzieniami. Z jednego ciasta zrobimy jeden mniejszy placek, dlatego polecamy upiec przynajmniej dwa. :)

Pichcił

Jurgason

Czas przygotowania

50 min.

Trudność

średnia

Śliwkowa strucla

Doskonała soczysta śliwkowa strucla na każde powszednie lub świąteczne dni.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

średnia

Jabłkowe kostki

Soczyste gotowane jabłka w francuskim cieście.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

średnia

Strudel jabłkowo-jeżynowy

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

średnia

Jabłkowy strudel w cieście francuskim

Przepis na proste i dość szybkie przygotowanie domowej strudli z ciasta francuskiego.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

Jabłkowo-makowe oczy

Smaczny i soczysty podwójny strudel.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Jeżynowy orzechowy przysmak

Jesiennie pieczenie.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

średnia

Twarogowo-bananowe plecionki

Szybki, słodki poczęstunek, strudlowego typu :)

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

średnia

Jabłkowo twarogowa strucla z suszonymi śliwkami

Przepis na ulubioną jabłkowo twarogową struclę z ciasta francuskiego wzbogaconą suszonymi śliwkami.

Pichcił

Jurgason

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

średnia

Jabłkowo-orzechowy i jabłkowo-makowy strudel

Przygotowanie prostych strudli z ciasta francuskiego.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Bananowo-budyniowy strudel z migdałami

Soczyste ciasto z chłodnego rolowanego ciasta francuskiego, słodkiego czekoladowego budyniu, bananów i chrupiących migdałów. Dla jeszcze szybszego przygotowania możecie użyć gotowy już budyń, do którego dodacie już tylko migdały.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

wysoka

Twarogowa jabłkowa buchta

Doskonałe, szybkie, soczyste ciasto.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

35 min.

Trudność

niska

Twarogowo-jabłkowa strucla

Szybkie ciasto na niedzielne popołudnie, z ciasta francuskiego, ulubionych jabłek i twarogu.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

wysoka

Twarogowo-jabłkowy strudel

Gdy dopadnie was nieprzezwyciężona chęć na słodkie, po dobrym niedzielnym obiedzie, przygotujcie sobie ten łatwy i szybki strudel.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Hokkaido strudel z rodzynkami

Doskonały soczysty strudel nadziewany tartą dynią, rodzynkami i osłodzony klonowym syropem.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Makowo - wiśniowy strudel z ciasta francuskiego

Szybka wersja klasycznego deseru z kruchego ciasta francuskiego.

Pichcił

Jurgason

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

średnia

Strudel Hokkaido

Wspaniały soczysty strudel nadziewany tartą dynią, nektarynkami i twarogiem.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 20 min.

Trudność

średnia

Gruszkowy strudel w cieście francuskim

Soczysty strudel pełen smacznych słodkich gruszek.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

Strucel z serem twarogowym

Tradycyjny przepis na najlepszy strucel,tak jak się go nasza babcia nauczyła od swojej babci. Składniki na ciasto są na dwa strucle z kilograma mąki. Możecie sobie zrobić jeden z makiem a drugi z np: twarogiem albo jabłkami.

Pichcił

Vilma

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

wysoka

 

 
 

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się