swiatwemnie.pl

Sosy

 

Chrzanowy sos Nowy przepis

Chrzanowy sos

Prosty i ulubiony sos, który klasycznie najbardziej smakuje z gotowanym wołowym mięsem i z knedlem.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

20 min.

Trudność

średnia

Koperkowy sos

Po prostu wspaniały sos dla wszystkich miłośników pachnącego koperku. Podajemy z knedlem i jajkiem ugotowanym na twardo.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

20 min.

Trudność

niska

Biały fasolowy sos z parówką

Ulubiony sos z białej fasoli. Podajemy z upieczonymi na chrupiąco parówkami i chlebem.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

niska

Cukinia na gęsto z tofu

Według tego przepisu przygotujecie sobie delikatną i łagodną cukinię na gęsto z koprem i śmietaną. Na wierzch możecie dać jajko lub tofu.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

Pikantny pomidorowy sos

Delikatnie pikantny sos z pomidorowego przecieru i pomidorów w puszce.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

średnia

Sos z gotowanego wołowego mięsa

Ugotowaliście sobie wołową zupę lub rosół. Jeśli zostało wam niezjedzone gotowane mięso polecamy wam naprawdę wyśmienity sos z niego. Nadaje się do makaronów ale i do kluseczek, ziemniaków czy knedli.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Pomidorowy sos

Prosty pomidorowy sos z konserwowych pomidorów.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Patison na gęsto

Doskonały przepis na przygotowanie lekkiego i bardzo smacznego patisona na gęsto. Serwujemy go z chrupiącą smażoną cebulką i jajkiem.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

Tofu sos do spaghetti

Doskonały wegański sos zainspirowany bolońską kuchnią.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

średnia

Sos z tofu i boczniaka

Sos nadaje się na konsumpcję z makaronami. Bardzo smaczny jest również z parzonym knedlem.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

średnia

Nektarynkowy chutney

Nektarynkowy pikantny sos. Chutney podaje się zwykle w małej ilości do wegetariańskich dań. Szczególnie dobrze doprawi na przykład warzywne curry.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

15 min.

Trudność

średnia

Drobiowe serca na śmietanie

Przepis na proste ale smaczne drobiowe serduszka z marchewką i pieczarkami w śmietanowym sosie.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

Imbirowy sos

Doskonały sos do pieczonego, gotowanego, duszonego, parzonego ..... mięsa.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

średnia

Sos tatarski z kwaśnej śmietany

Lekki tatarski sos nadaje się do smażonych warzywnych dań.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

10 min.

Trudność

niska

Dynia na gęsto z wołowymi kotletami

Ulubiony gęsty dodatek z letniej dyni i nowych ziemniaków, przygotowany z kwaśną śmietaną i podawany ze smacznymi wołowymi kotletami upieczonymi w piekarniku. Jeśli gotujecie dla czterech osób, gotujcie z połowy składników :) !

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

2 h.

Trudność

średnia

Groch na gęsto z suszonego żółtego grochu

Groch na gęsto najlepiej smakuje z gotowanym wędzonym mięsem, posypany smażoną cebulką ze świeżym pachnącym chlebem.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 10 min.

Trudność

niska

Dynia z ziemniakami i śmietaną na gęsto

Smaczny dodatek na gęsto, który da się jeść bez żadnych innych dodatków. Kto będzie miał mało może sobie dodać jajko sadzone, kotlecika lub zagryźć chlebem :)

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

średnia

Potrawka Hokkaido

Przepis na łagodną potrawkę z dyni hokkaido. Pasuje do niej gotowane jajko, gotowane ziemniaki lub grillowana ryba.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Pikantne jabłkowe chutney z kokosem

Przepis na jeden z wielu ulubionych chutney z indyjskiej kuchni. Podaje się jako doprawiany, gęsty sos do różnych dań w indyjskim menu.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

średnia

Zasmażka z soczewicy i ziemniaków

Sos - zasmażka z soczewicy i ziemniaków.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

 

 
 

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się