swiatwemnie.pl

Przepisy kuchni słowackiej

 

Duszona kapusta z wieprzowymi parówkami

Duszona kapusta z wieprzowymi parówkami

Smaczne, łatwe i dość tanie danie z kapusty i wieprzowych parówek, dobrym dodatkiem jest domowy parzony knedel.Zobacz więcej

Baranek wielkanocny

Baranek wielkanocny

Tradycyjny symbol świąt wielkanocnych, który ucieszy nie tylko wasz zmysł smaku.Zobacz więcej

Kluski z twarogiem

Kluski z twarogiem

Przepis na domowe kluski z ziemniaczanego ciasta, posypane słodkim twarogiem.Zobacz więcej

Tradycyjne czereśniowe ciasto

Tradycyjne czereśniowe ciasto

Tradycyjny przepis na miękkie, puszyste ciasto.Zobacz więcej

Potrawka z cukinii

Potrawka z cukinii

Syta śmietanowa potrawka z cukinii z łagodną, kremową konsystencją, wyśmienita z dodatkiem gotowanych jaj.Zobacz więcej

Słone pieczywo z bryndzą i boczkiem

Słone pieczywo z bryndzą i boczkiem

Wspaniałe słone pieczywo z ulubionej słowackiej bryndzy.Zobacz więcej

Bryndzowe pieczywo z cebulą

Bryndzowe pieczywo z cebulą

Ulubione słone pieczywo z bryndzy i cebuli.Zobacz więcej

Kakaowo-orzechowa strucla

Kakaowo-orzechowa strucla

Ulubiona strucla z jogurtowego ciasta drożdżowego, zasmakuje wszystkim dzieciom i dorosłym.Zobacz więcej

Słowackie kluseczki

Słowackie kluseczki

Tradycyjny przysmak naszych prababek. To syte danie było w karcie dań głównie w okresie zimowym, gdy były już w piwnicy składowane ziemniaki i cebula, w beczce kiszona kapusta, w komórce kawałek dobrej słoninki ze świniobicia.Zobacz więcej

 

 
 

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się