swiatwemnie.pl

Przepisy kuchni czeskiej

 

Polędwica z knedlem

Polędwica z knedlem

Naprawdę doskonała, klasyczna polędwica jaką nam gotował ojciec już pięćdziesiąt lat temu.Zobacz więcej

Topielcy

Topielcy

Doskonałe, delikatnie pikantne, nadziewane topielce - klasyka czeskiej zimnej kuchni.Zobacz więcej

Karlowarskie tostowe knedliki

Karlowarskie tostowe knedliki

Smaczny dodatek do obiadu z tostowego chleba.Zobacz więcej

Ciastka morawskie

Ciastka morawskie

Smaczne, słodkie ciastka nadziewane różnego rodzaju nadzieniami - twarogowym, makowym, orzechowym albo po prostu dżemem. Ze względu na to, że ciastek na blasze zmieści się tylko ograniczona ilość, ich pieczenie zabiera sporo czasu.Zobacz więcej

Karlowarski knedel

Karlowarski knedel

Smaczny i gęsty knedel z typową kratkowaną strukturą.Zobacz więcej

Wielkanocne judasze

Wielkanocne judasze

Judasze to bardzo lubiane wielkanocne pieczywo, które jest znane już od stuleci.Zobacz więcej

Kulajda

Kulajda

Smaczna zupa z południowo czeskiej kuchni.Zobacz więcej

Knedle z grzybami i boczkiem

Knedle z grzybami i boczkiem

Smaczne, nie rozpadające się knedle. Ulepszona wersja z grzybami i boczkiem.Zobacz więcej

Morawski wróbel

Morawski wróbel

Czeska klasyka, wieprzowe udo z kiszoną kapustą i knedlem.Zobacz więcej

 
 

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się