swiatwemnie.pl

Przepisy do parowaru

 
Knedle z pieczarkami i boczkiem

Smaczne, nie rozpadające się knedle. Ulepszona wersja z grzybami i boczkiem.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

1 h. 10 min.

Trudność

niska

Ryba żabnica z groszkowym puree

Przepis na pikantne i smaczne przygotowanie morskich ryb. Jako dodatek możemy podać polentę - kukurydziane puree.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Ziemniaczane knedliczki z pasztetową

Ugotujcie sobie czesko-słowacką klasykę z półproduktów i odkryjcie smak dawnych czasów :)

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Ryba żabnica z zielonym pesto

Przepis na przygotowanie ryby żabnicy z pesto i brokułami w garnku na parze. Do przygotowania wymienionego przepisu możemy użyć również innego rodzaju morskiej ryby.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Twarogowe owocowe knedle

Przepis na przygotowanie nadziewanych twarogowych knedli w garnku na parze.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

średnia

Karlowarskie tostowe knedliki

Smaczny dodatek do obiadu z tostowego chleba.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

średnia

Kluski (buchty) na parze

Puszyste słodkie kluski są ulubionym przysmakiem i źródłem energii dla dzieci i innych łasuchów.

Pichcił

Jurgason

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Zupa warzywna z wykorzystaniem wywaru z parowaru

Doskonała warzywna zupa z wywaru, który wytworzy nam się w pojemniku parowaru.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

15 min.

Trudność

niska

Kluski brokułowe z mięsem wędzonym w garnku na parę

Kluski brokułowe (knedle) przygotowane w garnku na parę to idealna propozycja na zdrową kolację. Podajemy ciepłe, posypane smażoną na oliwie cebulą.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

Wieprzowe kotlety ze śliwkowym dżemem

Przepis na przygotowanie wieprzowych kotletów w garnku na parę z sałatką jako dodatek.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Wędzone udka z kurczaka z puree z groszku w parowarze

Smaczny wędzony kurczaczek w zdrowym groszku.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

niska

Pieczone udka z kurczaka z marchewką i rodzynkami

Drobiowe udka z parowaru, upieczone w piekarniku.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

2 h. 20 min.

Trudność

niska

Panga na bambusowych pędach

Przygotowanie ryby - pangę w parowarze.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

niska

Drobiowe szaszłyki z marchewką i gruszkami w parowarze

Smakowo ciekawe danie z drobiowych parówek i mięsa z kurczaka.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

średnia

Mieszanka grzybowa z brandy

Co zrobić z suszonymi grzybami, których nam zostało dużo z tamtego roku.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

25 min.

Trudność

niska

Szaszłyki w parowarze

Szaszłyki bez dodatku tłuszczu.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

Domowy drożdżowy knedel z garnka parowego

Łatwy do przyrządzenia 600 gramowy knedel z garnka parowego.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

niska

Proste piersi z kurczaka z brokułami

Łatwy przepis na przygotowanie piersi z kurczaka w parowarze.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

Makaron z pieczarkami i tyrolską szynką

Przepis na przygotowanie makaronu w parowarze z krótkim podgotowaniem w wodzie.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Knedle ze śliwkami i bułką tartą

Tradycyjny i prosty przepis na przyrządzenie knedli ze śliwkami w delikatnym cieście.

Pichcił

Elenka

Czas przygotowania

1 h. 15 min.

Trudność

niska

 

 
 

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się