swiatwemnie.pl

Przepisy do parowaru

 
Ryba żabnica z groszkowym puree

Przepis na pikantne i smaczne przygotowanie morskich ryb. Jako dodatek możemy podać polentę - kukurydziane puree.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Knedle z pieczarkami i boczkiem

Smaczne, nie rozpadające się knedle. Ulepszona wersja z grzybami i boczkiem.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

1 h. 10 min.

Trudność

niska

Ryba żabnica z zielonym pesto

Przepis na przygotowanie ryby żabnicy z pesto i brokułami w garnku na parze. Do przygotowania wymienionego przepisu możemy użyć również innego rodzaju morskiej ryby.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Ziemniaczane knedliczki z pasztetową

Ugotujcie sobie czesko-słowacką klasykę z półproduktów i odkryjcie smak dawnych czasów :)

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Piersi z kurczaka na ananasie z rodzynkami i ryżem

Prosty przepis na przygotowanie piersi z kurczaka z rodzynkami i ananasem w parowarze.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

Pieczone udka z kurczaka z marchewką i rodzynkami

Drobiowe udka z parowaru, upieczone w piekarniku.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

2 h. 20 min.

Trudność

niska

Makaron z pieczarkami i tyrolską szynką

Przepis na przygotowanie makaronu w parowarze z krótkim podgotowaniem w wodzie.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Panga na bambusowych pędach

Przygotowanie ryby - pangę w parowarze.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

niska

Wieprzowe kotlety ze śliwkowym dżemem

Przepis na przygotowanie wieprzowych kotletów w garnku na parę z sałatką jako dodatek.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Szybki rosół z garnka na parę

Po zakupie świeżych kurczaków i ich przyrządzeniu, często pozostają skrzydełka i grzbiety. Dzięki przyrządzeniu szybkiego rosołu w garnku na parę dobrze je wykorzystamy.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Knedle ze śliwkami i bułką tartą

Tradycyjny i prosty przepis na przyrządzenie knedli ze śliwkami w delikatnym cieście.

Pichcił

Elenka

Czas przygotowania

1 h. 15 min.

Trudność

niska

Kluski brokułowe z mięsem wędzonym w garnku na parę

Kluski brokułowe (knedle) przygotowane w garnku na parę to idealna propozycja na zdrową kolację. Podajemy ciepłe, posypane smażoną na oliwie cebulą.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

Panga w sosie śmietanowo-musztardowym

Pangę polaną sosem podajemy z ugotowanymi ziemniakami i smażoną cukinią. Pangę i ziemniaki można łatwo przyrządzić w garnku na parę.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Chrupiący kurczak

W garnku parowym również można przygotować kurczaka. Dzięki wykorzystaniu garnka parowego, kurczak jest chrupiący i bardzo soczysty. Podaje się go ciepły z dodatkami lub z samym pieczywem i ogórkiem konserwowym.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

niska

Domowy drożdżowy knedel z garnka parowego

Łatwy do przyrządzenia 600 gramowy knedel z garnka parowego.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

niska

Domowy knedel na parze

Prosty przepis na knedel na parze o długości około 25 cm.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

50 min.

Trudność

niska

Proste piersi z kurczaka z brokułami

Łatwy przepis na przygotowanie piersi z kurczaka w parowarze.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

Karlowarski knedel

Smaczny i gęsty knedel z typową kratkowaną strukturą.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

1 h. 10 min.

Trudność

niska

Karlowarskie tostowe knedliki

Smaczny dodatek do obiadu z tostowego chleba.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

średnia

Faszerowane roladki drobiowe w parowarze

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

średnia

 

 
 

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się