swiatwemnie.pl

Pasty

 
Pasta z camembertem i cebulą

Doskonała pasta, która najlepiej smakuje ze świeżym pełnoziarnistym chlebem, ale i też z chrupiącą białą bułką. Dobra również na mini kanapeczki jako przekąska.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

15 min.

Trudność

średnia

Twarogowa pasta z jajkami

Stosunkowo sycąca, smaczna pasta z której nie przytyjecie. Najlepiej smakuje na suchym chlebie tostowym.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

20 min.

Trudność

niska

Pasta z twarogiem i pleśniowym serem

Kremowa pasta o wspaniałym smaku. Doskonała na chleb lub inne pieczywo, na śniadanie i na kolację.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

25 min.

Trudność

niska

Bryndzowa pasta Nowy przepis

Bryndzowa pasta

Ulubiona klasyczna bryndzowa pasta. Nadająca się na każdą imprezę jako smarowidło na kanapeczki, ale i jako doskonały śniadaniowy przysmak z chlebem.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

15 min.

Trudność

niska

Ziołowe masło Nowy przepis

Ziołowe masło

Łagodne pikantne masło dodające daniom powabny smak.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

Trudność

niska

Guacamole Nowy przepis

Guacamole

Dip z awokado konsumujemy z nachos - meksykańskimi kukurydzianymi chipsami.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

10 min.

Trudność

niska

Pasta z Gorgonzolą Nowy przepis

Pasta z Gorgonzolą

Delikatny krem o łagodnym smaku przypraw. Zamiast Gorgonzoli można użyć inny ser z niebieską lub zieloną pleśnią, na przykład Lazur, ale trzeba go zetrzeć.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

Trudność

niska

Czosnkowe smarowidło z cottage serem

Doskonałe i bardzo smaczne smarowidło na chlebek lub bagietkę.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

10 min.

Trudność

niska

Klarowane masło Nowy przepis

Klarowane masło

Ghee (Ghi) - klarowane masło, oczyszczone masło będące podstawą kuchni indyjskiej. Ma wspaniały zapach i orzechowy smak. Ghi używane przez wiele kultur spoza Indii. Dowodem na to jest to, że i nasze prababki masło tzw. przepuszczaniem je przygotowywały a o Indiach mało wiedziały :)

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

10 min.

Trudność

niska

Pasta rybna z wędzonej makreli

Łagodne smarowidło ze specyficznym smakiem wędzonej ryby.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

średnia

Szybka rybna pasta Nowy przepis

Szybka rybna pasta

Szybka i prosta pasta. Oczywiście ilość składników można dostosować według własnego smaku.

Pichcił

Jurgason

Czas przygotowania

5 min.

Trudność

niska

Jabłkowo - czekoladowy krem

Smaczna domowa "nutella" dla dzieci na śniadanie. Podajemy posmarowaną na świeżym pieczywie albo na chałce. Możemy ją użyć również do przygotowania ciast lub ciasteczek.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

Trudność

niska

Pasta z piwnego sera

Wspaniała przekąska nie tylko dla miłośników piwa. Pasta nie jest odpowiednia dla dzieci oraz dla osób, które nie lubią przenikliwy pikantny aromat tego fantastycznego sera.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

20 min.

Trudność

niska

Twarogowo - serowa pasta

Smaczna pasta pełna białka i korzystnego dla zdrowia szczypiorku. Podajemy ze świeżym pełnoziarnistym pieczywem.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

10 min.

Trudność

niska

Pasta z sera hermelin

Ta oto delikatna pasta nie musi być posmarowana tylko na pieczywie. Nadaje się również do faszerowania warzyw np: papryki, pomidorów czy ogórków ...

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

10 min.

Trudność

niska

Czosnkowa pasta

Wyrazista i zdrowa pasta, szczególnie odpowiednia jeśli już nie oczekujecie gości :)

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

10 min.

Trudność

niska

Pasta z awokado

Ulubiona pasta z awokado o lekko kwaśnym, orzeźwiającym smaku. Najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem z chrupiącą skórką.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

10 min.

Trudność

niska

Pasta z tuńczyka

Pyszna pasta z tuńczyka z puszki w sosie własnym. Idealna do chleba lub różnego rodzaju pieczywa, ale także jako przekąska lub przystawka.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

niska

Pasta z kiełbasy

Ulubiona klasyczna pasta. Podajemy ze świeżym pieczywem.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

25 min.

Trudność

niska

Pasta ze skwarków

Klasyczny przepis na ulubioną pastę ze skwarków.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

25 min.

Trudność

niska

 

 
 

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się