swiatwemnie.pl

Pasty

 
Pasta z kiełbasy

Ulubiona klasyczna pasta. Podajemy ze świeżym pieczywem.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

25 min.

Trudność

niska

Pasta drożdżowa

Doskonała śniadaniowa pasta którą warto grubo smarować :)

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Sardynkowa pasta

Doskonała i prosta pasta z sardynek albo innych rybek konserwowych w oleju.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Pasta z tuńczyka

Pyszna pasta z tuńczyka z puszki w sosie własnym. Idealna do chleba lub różnego rodzaju pieczywa, ale także jako przekąska lub przystawka.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

niska

Bryndzowa pasta

Ulubiona klasyczna bryndzowa pasta. Nadająca się na każdą imprezę jako smarowidło na kanapeczki, ale i jako doskonały śniadaniowy przysmak z chlebem.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

15 min.

Trudność

niska

Pasta z awokado i bryndzą

Doskonała, puszysta pasta na świeży chlebek.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

10 min.

Trudność

niska

Pasta z awokado

Ulubiona pasta z awokado o lekko kwaśnym, orzeźwiającym smaku. Najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem z chrupiącą skórką.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

10 min.

Trudność

niska

Pasta ze skwarków

Klasyczny przepis na ulubioną pastę ze skwarków.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

25 min.

Trudność

niska

Pasta z sera hermelin

Ta oto delikatna pasta nie musi być posmarowana tylko na pieczywie. Nadaje się również do faszerowania warzyw np: papryki, pomidorów czy ogórków ...

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

10 min.

Trudność

niska

Bakłażanowa pasta

Pastę podajemy posmarowaną na chlebie albo bułkach, smakuje na ciepło i na zimno.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

niska

Szybka rybna pasta

Szybka i prosta pasta. Oczywiście ilość składników można dostosować według własnego smaku.

Pichcił

Jurgason

Czas przygotowania

5 min.

Trudność

niska

Pasta z sera Lazur

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Pasta z twarogiem i pleśniowym serem

Kremowa pasta o wspaniałym smaku. Doskonała na chleb lub inne pieczywo, na śniadanie i na kolację.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

25 min.

Trudność

niska

Twarogowa pasta z jajkami

Stosunkowo sycąca, smaczna pasta z której nie przytyjecie. Najlepiej smakuje na suchym chlebie tostowym.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

20 min.

Trudność

niska

Pasta rybna z wędzonej makreli

agodne smarowidło ze specyficznym smakiem wędzonej ryby.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

średnia

Skwarkowa pasta

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Pasta z piwnego sera

Wspaniała przekąska nie tylko dla miłośników piwa. Pasta nie jest odpowiednia dla dzieci oraz dla osób, które nie lubią przenikliwy pikantny aromat tego fantastycznego sera.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

20 min.

Trudność

niska

Ziołowe masło

agodne pikantne masło dodające daniom powabny smak.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

Trudność

niska

Pasta z Gorgonzolą

Delikatny krem o łagodnym smaku przypraw. Zamiast Gorgonzoli można użyć inny ser z niebieską lub zieloną pleśnią, na przykład Lazur, ale trzeba go zetrzeć.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

Trudność

niska

Klarowane masło

Ghee (Ghi) - klarowane masło, oczyszczone masło będące podstawą kuchni indyjskiej. Ma wspaniały zapach i orzechowy smak. Ghi używane przez wiele kultur spoza Indii. Dowodem na to jest to, że i nasze prababki masło tzw. przepuszczaniem je przygotowywały a o Indiach mało wiedziały :)

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

10 min.

Trudność

niska

 

 
 

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się