swiatwemnie.pl

Kuchnia włoska

 
Fettuccine z brokułem

Makaron z parzonym brokułem i pomidorami w delikatnym sosie z natki pietruszki i bazylii.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Lasagne z delikatnym beszamelem

Przepis na przygotowanie klasycznego włoskiego dania ze specjalnie przygotowanym beszamelem.

Pichcił

Jurgason

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

średnia

Cannelloni z mięsnym farszem

Proste przygotowanie dania ze wspaniałej włoskiej kuchni.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

2 h.

Trudność

średnia

Piersi z kurczaka faszerowane mozzarellą i bazylią

Prosty sposób na przygotowanie smacznego i cieszącego oko dania ze składników, które każdy zna i używa. To wspaniały wybór zarówno na romantyczną kolację, jak i rodzinny obiad.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Spaghetti Aglio e Olio

Tradycyjne włoskie spaghetti z czosnkiem i olejem. Doprawione pieprzem, solą i chilli.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

10 min.

Trudność

średnia

Ziemniaczane gnocchi alias Noky

Nieistotne pod jaką nazwą znacie tę potrawę, ale ważne że Wam smakuje!...czas zakasać rękawy i rozpocząć przygotowania. Domowe są najlepsze!

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Pizza

Doskonała pizza z ciasta poleconego przez włoskiego kucharza.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

średnia

Risotto z kurkami

Przepis na przygotowanie łagodnego kremowego włoskiego risotta ze świeżymi kurkami.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

Cannelloni z dynią

Makaron rurki Cannelloni wypełniony dyniowym farszem i zapieczony z sosem beszamelowym.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Szafranowe risotto

Kremowy przysmak o delikatnym smaku, znany jako Risotto alla Milanese.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

Spaghetti Carbonara

Carbonara to tradycyjny, włoski przepis na makaron z boczkiem, serem Pecorino i jajkami. Najlepiej do tego dania nadaje się tradycyjne spaghetti.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

20 min.

Trudność

niska

Risotto z serem Pecorino

Wyjątkowy smakołyk o typowym smaku owczego sera Pecorino.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

Zupa pomidorowa Fantozziego

Zupa pomidorowa po włosku z bazylią i parmezanem.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

Serowo - szynkowy makaron

Kremowy makaron z delikatnym serowym sosem i szynkowymi paseczkami.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

średnia

Groszkowe risotto

Smaczne kremowe risotto z groszkiem.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

Ossobuco - duszony udziec cielęcy

Włoska specjalność z Milana - cielęcy udziec z kością szpikową duszony z warzywami i wywarem.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

2 h.

Trudność

średnia

Waniliowa Panna Cotta

Tradycyjny kremowy włoski deser.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

średnia

Lasagne

Prosty przepis na przyrządzenie tradycyjnego włoskiego posiłku z makaronu i wieprzowiny.

Pichcił

Norika

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Drobiowe risotto

Lekkie i smaczne danie, które smakuje wszystkim.

Pichcił

Jurgason

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

niska

Gnocchi z serem Pecorino

„Kluski” ziemniaczane z sosem z sera Pecorino i śmietany. Gnocchi można kupić i ugotować w kilka minut w wodzie lub wykonać od podstaw w domu, według naszego przepisu, który znajduje się również na tej stronie.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

15 min.

Trudność

niska

 

 
 

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się