swiatwemnie.pl

Kuchnia włoska

 
Spaghetti z bazyliowym pesto

Tradycyjne włoskie pesto doskonale wzbogaci smak dania z makaronu. Jest w nim energetyzujący korzenny smak parmezanu, orzechowa nuta oraz delikatność bazylii.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

średnia

Makaron z kurkami i łososiem

Wyśmienity makaron z kurkami, śmietaną i kawałkami wędzonego łososia. Garść liści świeżej mięty dodaje temu daniu letnią lekkość i świeżość.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Spaghetti ze świeżymi pomidorami i bazylią

Włoska klasyka "Spaghetti al pomodoro fresco e basilico" znalazła popularność w menu smakoszy na całym świecie dzięki prostocie oraz przyjemnym smaku.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Waniliowa Panna Cotta

Tradycyjny kremowy włoski deser.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

średnia

Tiramisu

Delikatny włoski deser.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

50 min.

Trudność

średnia

Cannelloni z dynią

Makaron rurki Cannelloni wypełniony dyniowym farszem i zapieczony z sosem beszamelowym.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Szafranowe risotto

Kremowy przysmak o delikatnym smaku, znany jako Risotto alla Milanese.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

Spaghetti Carbonara

Carbonara to tradycyjny, włoski przepis na makaron z boczkiem, serem Pecorino i jajkami. Najlepiej do tego dania nadaje się tradycyjne spaghetti.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

20 min.

Trudność

niska

Risotto z serem Pecorino

Wyjątkowy smakołyk o typowym smaku owczego sera Pecorino.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

Zupa pomidorowa Fantozziego

Zupa pomidorowa po włosku z bazylią i parmezanem.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

Risotto z kurkami

Przepis na przygotowanie łagodnego kremowego włoskiego risotta ze świeżymi kurkami.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

Serowo - szynkowy makaron

Kremowy makaron z delikatnym serowym sosem i szynkowymi paseczkami.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

średnia

Groszkowe risotto

Smaczne kremowe risotto z groszkiem.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

Ossobuco - duszony udziec cielęcy

Włoska specjalność z Milana - cielęcy udziec z kością szpikową duszony z warzywami i wywarem.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

2 h.

Trudność

średnia

Lasagne

Prosty przepis na przyrządzenie tradycyjnego włoskiego posiłku z makaronu i wieprzowiny.

Pichcił

Norika

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Drobiowe risotto

Lekkie i smaczne danie, które smakuje wszystkim.

Pichcił

Jurgason

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

niska

Gnocchi z serem Pecorino

„Kluski” ziemniaczane z sosem z sera Pecorino i śmietany. Gnocchi można kupić i ugotować w kilka minut w wodzie lub wykonać od podstaw w domu, według naszego przepisu, który znajduje się również na tej stronie.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

15 min.

Trudność

niska

Fettuccine z brokułem

Makaron z parzonym brokułem i pomidorami w delikatnym sosie z natki pietruszki i bazylii.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Spaghetti bolognese

Jeden z wielu rodzajów przepisów na ulubione spaghetti bolognese.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Gulasz cielęcy

Delikatny gulasz z udźca cielęcego o umiarkowanie słodkim smaku. Mięso i warzywa podsmażamy a następnie gotujemy do uzyskania miękkości. Tradycyjnie mięso jest krojone na steki i piecze się je z kością.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

2 h.

Trudność

średnia

 

 
 

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się