swiatwemnie.pl

Czarny pieprz cały w przepisach

 
Drób na maśle ze smażoną fasolką szparagową

Przepis na delikatne mięsko z kurczaka ze smażoną zieloną fasolką szparagową.

Pichcił

Jurgason

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Marynowane wieprzowe steki z boczkiem

Podajemy z opiekanymi ziemniakami.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Mięso z sosem marchewkowo-pietruszkowym

Przepis na przygotowanie wieprzowej karkówki z udkami z kurczaka w sosie własnym s sosem ze zmiksowanej marchewki z pietruszką.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

2 h.

Trudność

średnia

Kluski z kiszoną kapustą

Kluski z ziemniaczanego ciasta przygotowane z kiszoną kapustą i pieczonym boczkiem.

Pichcił

Jurgason

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

średnia

Pieczona wędzona wieprzowa golonka

Ulubiona potrawa. Podajemy z ostrą papryczką, musztardą albo chrzanem. Golonkę zaleca się konsumować z chlebem i popijać dobrym chłodzonym piwem.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

niska

Drobiowy rosół z brukselką i domowym makaronem

Doskonały drobiowy rosół z mięsem, warzywami i własnoręcznie przygotowanym makaronem.

Pichcił

Jurgason

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Polędwica na śmietanie

Klasyczny przysmak czeskiej kuchni jest trudniejszy w przygotowaniu, zabiera troszkę czasu, ale cierpliwość przy przygotowaniu jest warta tych trudów.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

3 h. 30 min.

Trudność

średnia

Topielcy

Doskonałe, delikatnie pikantne, nadziewane topielce - klasyka czeskiej zimnej kuchni.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

niska

Rosół wołowy

Pomysł na przyrządzenie domowego półproduktu do przygotowania zupy wołowej lub jako pożywny składnik do innych przepisów.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

2 h. 30 min.

Trudność

niska

Świąteczna zupa z soczewicy

Ulubiona i bardzo smaczna zupa z soczewicy ze śliwkami na świąteczny stół.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

średnia

Rolki z kurczaka faszerowane szpinakiem

Pomysłowe i proste danie ze zdrowym warzywem, które jest przyjemne nie tylko dla ust ale i dla oka.

Pichcił

Jurgason

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

średnia

Actifry drobiowe szaszłyki

Actifry przepis na przygotowanie kolorowych i ulubionych szaszłyków z warzywami w imbirowej marynacie.

Pichcił

Jurgason

Czas przygotowania

25 min.

Trudność

średnia

Rolada Stefana

Tradycyjne słowackie główne danie nadające się jako poczęstunek dla całej rodziny podczas świąt.

Pichcił

Elenka

Czas przygotowania

2 h.

Trudność

średnia

Prosty rosół z kurczaka

Przepis na przygotowanie smacznego domowego rosołu z kurczaka i warzyw.

Pichcił

Jurgason

Czas przygotowania

2 h.

Trudność

niska

Makaron zapiekany z bakłażanem

Prosty przepis na zapiekany makaron z bakłażanem, pieczarkami, szynką i fasolką szparagową.

Pichcił

Jurgason

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

średnia

Salceson

Kilogram tego najlepszego domowego wieprzowego salcesonu, którego wysoka jakość jest gwarantowana.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

wysoka

Zupa rybna

Lekka rybna zupa z karpia.

Pichcił

Norika

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

Gulasz z dzika z borówkami

Doskonały gulasz dla miłośników dziczyzny.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

3 h.

Trudność

średnia

Bryndzowe ciasto

Słowackie bryndzowe ciasto z francuskiego ciasta z nadzieniem o smaku bryndzowo - śmietanowym.

Pichcił

Jurgason

Czas przygotowania

50 min.

Trudność

średnia

 
 

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się