Kuchnia Narodowa
Więcej
DODATKI ZIEMNIACZANE
Loksze
Zuzka — średnia
WIEPRZOWINA
Ziemniaczane kulki faszerowane wędzonym mięsem
Dada 1 h. 30 min. średnia
SŁODKIE DANIA
Śliwkowe knedle z twarogowego ciasta
Dada 40 min. średnia
Morelowe kulki z twarogowego ciasta
Dada 30 min. średnia
DANIA WEGETARIAŃSKIE
Jęczmienna baba z grzybami
Dada 1 h. 30 min. wysoka
Makiełki z makiem
Dada — wysoka
Makówki - makiełki
Dada — średnia
Ziemskie warzywa
Michal 30 min. niska
MAKARONY
Bryndzowe spaghetti
Michal 40 min. średnia
ZUPY Z ROŚLIN STRĄCZKOWYCH
Strączkowa śmietanowa zupa
Dada — niska
Bryndzowe kluseczki haluszki
Dada 60 min. niska
SOSY
Koperkowy sos
Dada 20 min. niska
Słodko kwaśny fasolowy sos z ziemniakami
JAGNIĘCINA
Duszona łopatka jagnięca
Michal 4 h. 10 min. średnia
Domowe ziemniaczane loksze
Tłuczone ziemniaki
Gemerskie (słowackie) pierogi
Zuzka 30 min. niska
ZUPY JARZYNOWE
Kapuściano - fasolowa zupa
Duszona kapusta z wieprzowymi parówkami
Jurgason 40 min. średnia
Kluski z twarogiem
Michal 45 min. średnia
CIASTA
Kakaowo-orzechowa strucla
SŁONE CIASTA
Bryndzowe pieczywo z cebulą
Słowackie kluseczki
Dada 60 min. wysoka
Słodko - kwaśna zupa fasolowa
KURCZAK
Rolada z kurczaka z mielonym mięsem
CIASTA KREMOWE
Somloi kluski (Somlói galuska)
Kapusta pak choi z grzybami shiitake
Piersi z kurczaka w sosie z boczniaków
SŁONE PRZEKĄSKI
Tuńczykowe ślimaki z ciasta francuskiego
SAŁATKI WARZYWNE
Sałatka z białej kapusty
ZUPY GRZYBOWE
Flaczki z boczniaków
Słodko kwaśna mleczna zupa fasolowa
Kluseczki z makiem
Pieczona golonka wieprzowa
Camembert z niedźwiedzim czosnkiem
PRZETWORY
Marynujemy grzyby
© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się • Ustawienia plików cookie