PRZEPISY

Omlet w chrupiącej tortilli

Omlet w chrupiącej tortilli

Według tego przepisu przygotujecie sobie smaczne i syte śniadanie.

przepis,fotoprzepis,tortilla,tortilla,Śniadania z jajek

Śniadania z jajek

Pichcił

Ilość porcji

3

Czas przygotowania

15 min.

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

cebula50gramów
jajka kurze4sztuki
ser Eidam60gramów
szynka wieprzowa50gramów
sól1szczypta
tortilla2sztuki
wędzony boczek15gramów

 

Przepis

1. 

wędzony boczek 15 gramów  cebula 50 gramów  szynka wieprzowa 50 gramów

Na patelni o takiej samej średnicy jak tortilla smażymy na boczku troszkę na grubo pokrojonej cebuli i szynki.

2. 

jajka kurze 4 sztuki  sól 1 szczypta

Przygotowaną mieszankę równomiernie zalewamy roztrzepanymi jajkami.

3. 

ser Eidam 30 gramów

Wierzch posypujemy startym serem.

4. 

tortilla 1 sztuka

Gdy jajka stężeją a ser zacznie się topić, kładziemy na wierzch tortillę i delikatnie dociskamy ją po całej powierzchni.

5. 

Omlet przewracamy na talerz tortillą w dół.

6. 

ser Eidam 30 gramów

Wierzch posypujemy startym serem.

7. 

tortilla 1 sztuka

Na serową warstwę kładziemy kolejną tortillę i delikatnie ją dociskamy. Przekładamy na patelnię i minutkę smażymy na chrupiąco.

8. 

Za pomocą talerza ponownie tortille obracamy, kładziemy z powrotem na patelnię i smażymy na chrupiąco z drugiej strony.

9. 

Przekładamy na drewnianą deskę i odstawiamy by omlet trochę przestygł. Kroimy ostrym nożem na trójkąty i podajemy.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie