swiatwemnie.pl

Nadziewane zapiekane rogale

Smaczna chrupiąca kolacja.

 

Ilość porcji: 4

Czas przygotowania: 45 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

 

 
 
biała podłużna bułka8sztuk
cebula150gramów
czarny pieprz mielony¼łyżeczki
jajka kurze4sztuki
mleko półtłuste 1,5%300mililitrów
musztarda stołowa1łyżka
oliwa20mililitrów
por200gramów
ser Eidam150gramów
smalec1łyżka
szynka wieprzowa duszona100gramów
sól¾łyżeczki

1. Nadzienie

cebula 150 g  oliwa 20 ml

Cebulę obieramy, kroimy na drobno i 6 minut smażymy na oleju.

Nadzienie

2. 

por 200 g

Por obieramy, myjemy i kroimy na drobno. Dodajemy go do cebuli, mieszamy i 4 minuty smażymy.

3. 

szynka wieprzowa duszona 100 g

Do pora i cebuli dodajemy szynkę pokrojoną na kwadraciki. Szynkę podgrzewamy i ...

4. 

jajka kurze 4 sztuki  sól ½ łyżeczki

... dolewamy jajka wymieszane z solą. Mieszamy do zgęstnienia jajek.

5. Przygotowanie rogali

mleko półtłuste 1,5% 300 ml  sól ¼ łyżeczki  musztarda stołowa 1 łyżka  czarny pieprz mielony ¼ łyżeczki

W mleku mieszamy sól, musztardę i pieprz.

Przygotowanie rogali

6. 

biała podłużna bułka 8 sztuk

Rogale przekrawamy wzdłuż tak, aby na jednej stronie były połączone. Szybko moczymy je w mleku z jednej strony ...

7. 

... a następnie szybko z drugiej strony. Nie mogą być zbyt mocno namoczone.

8. 

Do namoczonych rogali wkładamy nadzienie.

9. 

ser Eidam 150 g  smalec 1 łyżka

Zawijamy je w plasterek sera i układamy do natłuszczonej brytfanny.

10. Zapiekanie

Piekarnik rozgrzewamy na najwyższym stopniu i wkładamy do niego rogale na 15-20 minut. Ostrym nożem poszczególne rogale od siebie oddzielamy ...

Zapiekanie

11. 

... i serwujemy. Możemy podawać z keczupem.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się