swiatwemnie.pl

Jajeczna sałatka z serem Feta

     

Delikatesowa sałatka, którą podajemy w prosty sposób z chlebkiem.

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

 

 

Czarny pieprz mielony½łyżeczki
Jajka kurze4sztuki
Kukurydza konserwowa150gramów
Kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu)200gramów
Ogórek konserwowy150gramów
Papryka czerwona150gramów
Ser feta150gramów
Sól½łyżeczki

1. 

jajka kurze 4 sztuki

Jajka myjemy i gotujemy na twardo (10 minut). Gorącą wodę zlewamy i jajka zalewamy zimną wodą. Po wystudzeniu je obieramy.

2. 

Jajka przekrawamy i przeciskamy przez siteczko do warzyw.

3. 

ser Feta 150 g

Ser kroimy na paseczki i też przeciskamy przez siteczko.

4. 

papryka czerwona 150 g

Paprykę przekrawamy, oczyszczamy i myjemy. Kroimy w drobną kostkę.

5. 

ogórek konserwowy 150 g

Ogórka na drobno kroimy.

6. 

kukurydza konserwowa 150 g

Do jajek i sera dodajemy odcedzoną kukurydzę, przygotowaną paprykę i ogórki.

7. 

kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu) 200 g  sól ½ łyżeczki  czarny pieprz mielony ½ łyżeczki

Na koniec dodajemy śmietanę, troszkę soli i pieprz.

8. 

Mieszamy...

9. 

...i możemy od razu podawać.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się