PRZEPISY

Filety z kurczaka z sosem tatarskim

Filety z kurczaka z sosem tatarskim

przepis,fotoprzepis,sos tatarski,piersi z kurczaka,Kurczak

Kurczak

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Kategorie

Kurczak  

 

Składniki

Składniki

bułka tarta-
czosnek4ząbki
jajka kurze-
mąka chlebowa pszenna T750-
olej słonecznikowy-
piersi z kurczaka1000gramów
sos tatarski200gramów
sól-

 

Przepis

1. 

sos tatarski 200 gramów  czosnek 4 ząbki  piersi z kurczaka 1000 gramów

Na talerzu mieszamy sos tatarski z rozgniecionym czosnkiem.

2. 

sól

Wyklepujemy i solimy filety i marynujemy w sosie około godziny.

3. 

mąka chlebowa pszenna T750  jajka kurze  bułka tarta  olej słonecznikowy

Następnie filety panierujemy w potrójnej panierce (mąka, jajko, bułka tarta) i smażymy.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie