PRZEPISY

Ule

Ule

Bożonarodzeniowe ciastka nie wymagające pieczenia.

przepis,fotoprzepis,mielone orzechy włoskie,biszkopty,Ciasteczka,Boże Narodzenie,Bez pieczenia

Ciasteczka

Pichcił

Ilość porcji

30

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

biszkopty30sztuk
cukier puder300gramów
dżem owocowy-
jajka kurze1sztuka
masło100gramów
mielone orzechy włoskie200gramów
rum0.02litra
żółtko jajka1sztuka

 

Przepis

1. Przygotowanie ciasta

mielone orzechy włoskie 200 gramów  cukier puder 200 gramów  jajka kurze 1 sztuka

Z podanych składników wyrabiamy gęste ciasto.

2. Przygotowanie maślanego kremu

masło 100 gramów  cukier puder 100 gramów  żółtko jajka 1 sztuka  rum 0.02 litra

Mieszamy składniki.

3. 

biszkopty 30 sztuk

Jako dno uli wykorzystamy okrągłe biszkopty.

4. 

Do posypanej cukrem formy na ule wciskamy ciasto, tak aby środek został pusty (wciskamy pocukrowanym palcem, aby ciasto nie lepiło się do niego). Potem obracamy foremkę i wyciągamy z niej ul.

5. 

dżem owocowy

Do ula wkładamy dżem, nadzienie, a na spód okrągły biszkopt

6. 

Gotowe ule układamy na tacce i odstawiamy, aby stężały.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie