Ule
Bożonarodzeniowe ciastka nie wymagające pieczenia.
przepis,fotoprzepis,mielone orzechy włoskie,biszkopty,Ciasteczka,Boże Narodzenie,Bez pieczenia
Ciasteczka
Kategorie
Ciasteczka Boże Narodzenie Bez pieczenia Bożonarodzeniowe desery bez pieczenia Bożonarodzeniowe pieczywo
Składniki
Składniki
biszkopty | 30 | sztuk | |
cukier puder | 300 | gramów | |
dżem owocowy | - | ||
jajka kurze | 1 | sztuka | |
masło | 100 | gramów | |
mielone orzechy włoskie | 200 | gramów | |
rum | 0.02 | litra | |
żółtko jajka | 1 | sztuka |
Przepis
1. Przygotowanie ciasta
mielone orzechy włoskie 200 gramów • cukier puder 200 gramów • jajka kurze 1 sztuka
Z podanych składników wyrabiamy gęste ciasto.
2. Przygotowanie maślanego kremu
masło 100 gramów • cukier puder 100 gramów • żółtko jajka 1 sztuka • rum 0.02 litra
Mieszamy składniki.
4.
Do posypanej cukrem formy na ule wciskamy ciasto, tak aby środek został pusty (wciskamy pocukrowanym palcem, aby ciasto nie lepiło się do niego). Potem obracamy foremkę i wyciągamy z niej ul.
6.
Gotowe ule układamy na tacce i odstawiamy, aby stężały.
Smacznego!