PRZEPISY

Niedźwiedzie łapki

Niedźwiedzie łapki

Tradycyjne bożonarodzeniowe ciasteczka.

przepis,fotoprzepis,masło,mielone orzechy włoskie,kakao proszek,Ciasteczka,Boże Narodzenie

Ciasteczka

Pichcił

Ilość porcji

35

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

cukier puder90gramów
cukier waniliowy24gramów
cynamon mielony-
jajka kurze1sztuka
kakao proszek20gramów
masło150gramów
mielone orzechy włoskie80gramów
mąka chlebowa pszenna T750200gramów

 

Przepis

1. Przygotowanie ciasta

mąka chlebowa pszenna T750 200 gramów  masło 150 gramów  cukier puder 90 gramów  mielone orzechy włoskie 80 gramów  kakao proszek 20 gramów  jajka kurze 1 sztuka  cukier waniliowy 8 gramów  cynamon mielony

Do mąki wkrawamy masło, dodajemy cukier, cukier waniliowy, zmielone orzechy, jajka, kakao i dwie szczypty cynamonu. Ciasto wyrabiamy ręcznie. Gdy będzie gotowe, odstawiamy w chłodne miejsce, aby stwardniało.

2. Rulon

Z ciasta robimy rulon, który kroimy na jednakowej wielkości kawałki.

3. Wciskamy ciasto

Kawałki ciasta wciskamy do wysmarowanych tłuszczem foremek. Pieczemy przez 13 minut w 150 °C.

4. 

cukier waniliowy 16 gramów

Gorące ciasteczka wyciągamy z foremek i z obydwóch stron posypujemy cukrem waniliowym.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie