PRZEPISY

Kulki kasztanowo - owsiane

Kulki kasztanowo - owsiane

Niepieczone bożonarodzeniowe kulki.

przepis,fotoprzepis,kasztanowe puree,płatki owsiane,Wyroby cukiernicze,Boże Narodzenie,Bez pieczenia

Wyroby cukiernicze

Pichcił

Ilość porcji

45

Czas przygotowania

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

budyń czekoladowy - proszek100gramów
kasztanowe puree250gramów
masło250gramów
mielone orzechy włoskie-
płatki owsiane200gramów
skondensowane słodzone mleko397gramów

 

Przepis

1. Przygotowanie masy

masło 250 gramów  skondensowane słodzone mleko 397 gramów  budyń czekoladowy - proszek 100 gramów  kasztanowe puree 250 gramów  płatki owsiane 200 gramów

W kąpieli wodnej rozpuszczamy masło, dodajemy słodzone mleko skondensowane. Gdy się rozpuści wsypujemy budyń i mieszamy przez 20 minut aż budyń częściowo zgęstnieje. Do gorącej masy dodajemy kasztanowe puree, a na sam koniec delikatne płatki owsiane.

2. 

Dobrze wymieszaną masę odstawiamy w chłodne miejsce na 24 godziny.

3. Formowanie kulek

mielone orzechy włoskie

Formujemy kulki i obtaczamy je w zmielonych orzechach.

4. 

Kuleczki przekładamy do papierowych koszyczków i przechowujemy w chłodnym miejscu.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie