swiatwemnie.pl

Dodatki > Dodatki warzywne

Dodatki warzywne

 

Duszona czerwona kapusta z jabłkami

Duszona czerwona kapusta z jabłkami

agodna, słodko-kwaśna duszona kapusta z jabłkami, borówkami i cynamonem. Ciekawy w smaku dodatek do pieczonej kaczki.

Pichcił
Dada
Czas przygotowania
40 min.
Trudność
średnia

Czerwona kapusta z pomarańczą

Czerwona kapusta z pomarańczą

Duszona czerwona kapusta ze świeżym pomarańczowym sokiem ma delikatny, cytrusowy smak.

Pichcił
Dada
Czas przygotowania
50 min.
Trudność
niska

Duszona miodowa kapusta

Duszona miodowa kapusta

Biała kapusta o słodkim miodowym smaku jest doskonałym dodatkiem do słonej pieczonej kaczki.

Pichcił
Dada
Czas przygotowania
45 min.
Trudność
niska

Ćwikła z serem Feta

Ćwikła z serem Feta

Przepis na doskonałe zapiekane buraczki ćwikłowe z serem Feta i orzechami. Możemy podawać jako dodatek do dania, albo jako lekka kolacja z kawałkiem pieczywa lub ze świeżym warzywami.

Pichcił
Michal
Czas przygotowania
40 min.
Trudność
niska

Kapusta włoska na śmietanie

Kapusta włoska na śmietanie

Podstawowy przepis na kapustę na śmietanie. Według własnych preferencji możecie ją ulepszyć dodając czosnek, smażoną cebulkę, albo posypać nasionami słonecznika lub sezamu.

Pichcił
Michal
Czas przygotowania
35 min.
Trudność
niska

Duszone warzywa z kokosem i borówkami

Duszone warzywa z kokosem i borówkami

Interesujące w smaku, przyrządzone na słodko warzywa idealne jako dodatek do wielu dań. Warto spróbować takie danie zaoferować dzieciom, które nie przepadają za warzywami.

Pichcił
Dada
Czas przygotowania
25 min.
Trudność
niska

Pikantny dal z soczewicy i grochu

Pikantny dal z soczewicy i grochu

Dal to strączkowa kasza podawana jako podstawowa część indyjskiego obiadowego menu. To bardzo zdrowe danie, pełne białka, jest również popularne w innych krajach Orientu.

Pichcił
Dada
Czas przygotowania
1 h. 45 min.
Trudność
średnia

Duszona czerwona kapusta

Duszona czerwona kapusta

Pichcił
Norika
Czas przygotowania
2 h.
Trudność
niska

Kiszona kapusta na czerwonej cebuli

Kiszona kapusta na czerwonej cebuli

Szybko przygotowany duszony kapuściany dodatek, doskonały do wszystkich pieczonych mięs.

Pichcił
Dada
Czas przygotowania
20 min.
Trudność
niska

Duszona biała kapusta

Duszona biała kapusta

Duszoną kapustę najlepiej podawać z pieczoną kaczką lub pieczoną wieprzowiną. Przygotowując kapustę doprowadzimy cukier do karmelizacji, musimy wiedzieć, że gotowe danie będzie miało zawsze inny kolor, w zależności od stopnia karmelizacji cukru.

Pichcił
Dada
Czas przygotowania
50 min.
Trudność
niska

Dyniowe puree z dyni hokkaido

Dyniowe puree z dyni hokkaido

Zdrowy dodatek do dań z wieprzowego i wołowego mięsa. Z porcji 250g uzyskacie jedynie 125 kcal.

Pichcił
Dada
Czas przygotowania
30 min.
Trudność
niska

Pieczona ćwikła z czosnkiem

Pieczona ćwikła z czosnkiem

Smaczny dodatek do mięsa. Nadaje się również jako przystawka z serową ozdobą. Ciekawy wegetariański obiad może wytworzyć ta pieczona ćwikła z kapustą włoską na gęsto.

Pichcił
Dada
Czas przygotowania
1 h. 30 min.
Trudność
niska

Pikantna pasta z bakłażana

Pikantna pasta z bakłażana

Gęsta pasta z bakłażana jest doskonałym dodatkiem do grillowanego mięsa. Smaczne wegetariańskie danie przygotujemy gdy ją podamy z pieczonymi ziemniakami.

Pichcił
Dada
Czas przygotowania
20 min.
Trudność
średnia

Placki z cukinii

Placki z cukinii

Prosty przepis na przygotowanie delikatnych placków z cukinii.

Pichcił
Michal
Czas przygotowania
40 min.
Trudność
niska

Pieczona kapusta jako dodatek do dań

Pieczona kapusta jako dodatek do dań

Doskonała pieczona kapusta jest niezwykle doskonałym dodatkiem do pieczonego mięsa. Jest również smacznym wegańskim pokarmem. Zdecydowanie wam będzie smakować!

Pichcił
Dada
Czas przygotowania
50 min.
Trudność
średnia

Pieczona dynia

Pieczona dynia

Zdrowa pychota. Pieczoną dynię możecie konsumować od razu po jej upieczeniu i obraniu. Zazwyczaj jest dość słodka no ale możecie sobie ją delikatnie dosłodzić. Oprócz bezpośredniej konsumpcji przygotowujemy z miąższu dyni smaczne słodkie ciasta.

Pichcił
Dada
Czas przygotowania
1 h. 30 min.
Trudność
niska

Zapiekany słodki ziemniak z dynią hokkaido

Zapiekany słodki ziemniak z dynią hokkaido

Przekąska pełna witamin, doskonała jako dodatek do mięsa drobiowego i wołowiny. Wersję nisko tłuszczową uzyskamy, jeśli zamienimy boczek i ser na świeżo wyciśnięty czosnek.

Pichcił
Michal
Czas przygotowania
35 min.
Trudność
niska

Marchwiowo ziemniaczane puree

Marchwiowo ziemniaczane puree

Puree podajemy z różnym mięsem poddanym obróbce cieplnej. Nadaje się też jako kolorowy i ciekawy dodatek do obiadu dla dzieci.

Pichcił
Dada
Czas przygotowania
Trudność
niska

Pieczona dynia hokkaido

Pieczona dynia hokkaido

Lekki sezonowy dodatek o słodkim smaku.

Pichcił
Zuzka
Czas przygotowania
30 min.
Trudność
niska

Selerowe puree

Selerowe puree

Delikatne ziemniaczano-selerowe puree, odpowiednie jako dodatek do ryby, albo soczystego saute.

Pichcił
Michal
Czas przygotowania
40 min.
Trudność
niska

Miodowa dynia z cynamonem

Miodowa dynia z cynamonem

Słodka pieczona dynia, to najlepszy zdrowy i pachnący smakołyk :)

Pichcił
Dada
Czas przygotowania
1 h. 40 min.
Trudność
niska

Dynia zapiekana z bryndzą

Dynia zapiekana z bryndzą

Pichcił
Zuzka
Czas przygotowania
40 min.
Trudność
niska

Duszona kiszona kapusta

Duszona kiszona kapusta

Smaczny dodatek do drobiu podawanego z knedlem.

Pichcił
Dada
Czas przygotowania
40 min.
Trudność
niska

 
 

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się