PRZEPISY

Kolorowa pieczeń

Kolorowa pieczeń

Wysokiej jakości pieczeń w domu mielonego mięsa wzbogacona zdrowymi warzywami.

przepis,fotoprzepis,cebula,marchew,wieprzowe mięso mielone,wołowe mięso mielone,Wołowina,Bezlaktozowe,Sezonowe przepisy

Wołowina

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

cebula150gramów
czarny pieprz mielony1łyżeczka
marchew150gramów
mąka tortowa pszenna T450-
papryka kolorowa3sztuki
smalec-
sól2łyżeczki
wieprzowe mięso mielone500gramów
wołowe mięso mielone500gramów

 

Przepis

1. 

cebula 150 gramów  marchew 150 gramów  papryka kolorowa 3 sztuki

Warzywa obieramy. Cebulę na drobno kroimy. Marchewkę na grubo trzemy. Paprykę kroimy na drobną kostkę.

2. 

wieprzowe mięso mielone 500 gramów  wołowe mięso mielone 500 gramów  sól 2 łyżeczki  czarny pieprz mielony 1 łyżeczka

Do warzyw dodajemy obydwa mięsa, jajka, sól i pieprz. Wszystko razem dobrze mieszamy.

3. 

smalec  mąka tortowa pszenna T450

Podłużną formę natłuszczamy smalcem i posypujemy mąką. Masę wkładamy do formy, ugniatamy. Pieczeń pieczemy w rozgrzanym piekarniku, przykrytą folią aluminiową, w 180° C przez 45 minut.

4. 

Podajemy z ziemniaczanym puree.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie