PRZEPISY

Bio ciasteczka z płatków owsianych

Bio ciasteczka z płatków owsianych

Zdrowsza alternatywa przekąski z włóknem. Na drugie śniadanie albo na przegryzkę w podróży. Z pewnością nie zaszkodzi trzymającym dietę. Doskonały zamiennik chipsów przy wieczornym filmie.

przepis,fotoprzepis,płatki owsiane,owsiane kiełki,otręby owsiane,orzechy włoskie,Słone przekąski,Bezlaktozowe

Słone przekąski

Pichcił

Ilość porcji

12

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

jajka kurze1sztuka
orzechy włoskie20gramów
otręby owsiane60gramów
owsiane kiełki60gramów
płatki owsiane80gramów
woda200mililitrów

 

Przepis

1. 

płatki owsiane 80 gramów  owsiane kiełki 60 gramów  otręby owsiane 60 gramów  woda 200 mililitrów

Owsiane kiełki, otręby i płatki zalewamy wodą, mieszamy i odstawiamy na pół godziny.

2. 

jajka kurze 1 sztuka  orzechy włoskie 20 gramów

Dodajemy jajko i na drobno pokruszone orzechy. Kto lubi słodkie, doda sobie pół łyżki stołowej cukru. Wszystko dokładnie mieszamy.

3. 

Za pomocą łyżki stołowej z masy wytwarzamy 12 sztuk pół centymetra wysokich placków.

4. 

Pieczemy w 200 stopniach Celsjusza przez około 22 - 25 minut.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie