PRZEPISY

Garnuszkowe ciasto z domowej piekarni

Garnuszkowe ciasto z domowej piekarni

Proste do przyrządzenia ciasto odmierzane za pomocą garnuszka, z możliwością różnych odmian smakowych, odpowiedni na pieczenie w domowej piekarni do wypieku chleba.

przepis,fotoprzepis,mąka luksusowa pszenna T550,banan,Ciasta,Przepisy do automatu do pieczenia

Ciasta

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

1 h. 10 min.

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

banan-
bita śmietana-
budyń waniliowy w proszku-
cukier kryształ¾garnuszka
cukier kryształ-
cukier waniliowy1opakowanie
dżem owocowy-
jajka kurze2sztuki
mleko półtłuste 1,5%1garnuszek
mleko półtłuste 1,5%-
mąka luksusowa pszenna T5502garnuszki
olej słonecznikowy¼garnuszka
proszek do pieczenia½opakowania

 

Przepis

1. 

jajka kurze 2 sztuki  cukier kryształ ¾ garnuszka  olej słonecznikowy ¼ garnuszka  mleko półtłuste 1,5% 1 garnuszek  cukier waniliowy 1 opakowanie  mąka luksusowa pszenna T550 2 garnuszki  proszek do pieczenia ½ opakowania

Jajka mieszamy z cukrem. Dolewamy olej, mleko oraz cukier waniliowy. Następnie mieszając wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia.

2. 

Z naczynia do pieczenia chleba w domowej piekarni wyciągamy łopatkę do mieszania. Do naczynia wlewamy ciasto.

3. 

Ciasto może przybierać różne odmiany, które tworzymy poprzez dodawanie kawałków połamanej czekolady, kokosu, rodzynek, lub innych wcześniej namoczonych suszonych owoców, maku, mielonych orzechów, kakaa...

4. 

Nastawiamy program: Pieczenie włączamy piekarnię. Po upieczeniu ciasto zostawiamy na chwilę w naczyniu do ostygnięcia, potem je wyciągamy przewracając do góry dnem, odstawiamy do całkowitego ostygnięcia.

5. Przykładowy sposób przyrządzenia

Dzięki temu sposobowi co prawda będzie o jedną brudną miskę i łychę mniej, ale jest bardziej czasochłonny i zużyje więcej energii elektrycznej.
Wszystkie składniki wkładamy do naczynia do pieczenia, zostawiamy włożoną łopatkę do mieszania, ustawiamy: Szybki program lub inny podobny który podaje producent. Po upieczeniu i ostygnięciu ciasta, ostrożnie wyciągamy łopatkę do mieszania.

6. Szybka przekąska - propozycja na serwowanie.

dżem owocowy  banan

Plastry ciasta smarujemy dżemem układamy na nie banany pokrojone na kółeczka.

7. 

mleko półtłuste 1,5%  budyń waniliowy w proszku  cukier kryształ

Z mleka, budyniu w proszku oraz cukru gotujemy gęsty budyń. Budyń ostrożnie łychą nakładamy na banany. Zostawiamy do ostudzenia.

8. 

bita śmietana

Ozdabiamy bitą śmietaną.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie