PRZEPISY

Porowa sałatka z jogurtem

Porowa sałatka z jogurtem

Wspaniała sałatka, która doskonale nadaje się jako ochładzająca raita do pikantnych dań. I nie muszą to być wyłącznie dania indyjskiej kuchni.

przepis,fotoprzepis,por,jogurt naturalny 3,5% tłuszczu,Sałatki warzywne,Kuchnia indyjska

Sałatki warzywne

Kuchnia indyjska

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

Czerwona soczewica ze szpinakiem przepis-
Indyjskie placki chlebowe Chapati przepis-
Pikantne jabłkowe chutney z kokosem przepis-
Ryż Basmati - podstawowy przepis na przygotowanie przepis-
cukier kryształ1łyżeczka
czarny pieprz mielony¼łyżeczki
jogurt naturalny 3,5% tłuszczu300gramów
por70gramów
przyprawa suszona mięta½łyżeczki
sok z cytryny1łyżka
sól½łyżeczki
Ćwikłowe kofty przepis-

 

Przepis

1. 

por 70 gramów

Por myjemy, wzdłuż przekrawamy i kroimy na cienkie pół kółeczka. Rozdzielamy je.

2. 

jogurt naturalny 3,5% tłuszczu 300 gramów

Dodajemy jogurt i mieszamy.

3. 

sól ½ łyżeczki  cukier kryształ 1 łyżeczka  przyprawa suszona mięta ½ łyżeczki  czarny pieprz mielony ¼ łyżeczki  sok z cytryny 1 łyżka

Dodajemy sól, cukier, suszoną miętę, pieprz i sok z cytryny. Odstawiamy na pół godziny do godziny do lodówki.

4. 

Ryż Basmati - podstawowy przepis na przygotowanie przepis  Czerwona soczewica ze szpinakiem przepis  Ćwikłowe kofty przepis  Pikantne jabłkowe chutney z kokosem przepis  Indyjskie placki chlebowe Chapati przepis

Indyjskie zimne sosy-raity, miałyby tworzyć jeden z oferowanych składników indyjskiego menu. Inspirujcie się!

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie