PRZEPISY
Fałszywe flaczki z boczniaków ostrygowatych, które są tak samo smaczne jak prawdziwe.
Pyszny i prosty granadir, lub inaczej makaron z ziemniakami. Danie można też przygotować z wcześniej ugotowanych ziemniaków i makaronu, które nam zostały z innego obiadu albo możemy sobie ugotować świeże.
Podstawowa receptura na przygotowanie tradycyjnych ziemniaczanych klusek, które możemy podawać w różnych wersjach.
Śmietanowa zupa ze smacznymi i zdrowymi szparagami.
Smaczna zupa z południowo czeskiej kuchni.
Prosta, dietetyczna zupa z boczniaków ugotowana za pomocą parowaru.
Łatwa, delikatnie zmiksowana, boczniakowo - ziemniaczana zupa.
Gęsta zupa z boczniaków pikantnego smaku. Ilość przypraw możemy ograniczyć, ewentualnie niektóre według smaku w ogóle nie użyć. Nie przyprawiona będzie smakować i dzieciom.
Smaczna, lekka sałatka bez mięsa z doskonałym jogurtowo-serowym dressingiem. Sałatkę możemy sobie przygotować w bardzo prosty sposób również z reszek pieczonych ziemniaków, które były użyte jako dodatek do innego dania.
Nie smakuje waszym członkom rodziny cukinia? Spróbujcie im ją zaserwować jako łódeczki z ziemniaczanymi żaglami na "falach" sałaty lodowej a zobaczycie, że tylko się po niej będzie unosił "kurz".
Delikatne i soczyste filety z kurczaka panierowane w puszystym ziemniaczanym cieście. Podajemy z ulubionymi pieczonymi albo surowymi warzywami.
Delikatnie słodkawa maślana zupa z wiosenną kalarepą, marchewką, groszkiem, wczesnymi ziemniakami... Smakuje nie tylko wszystkim dzieciom, ale i wszystkim dorosłym.
Smaczna mleczna zupka, która wam doda dużo energii w chłodnych jesiennych i zimowych dniach.
Klasyczna zupa naszej babci.
Obfita pachnąca zupa nadaje się jako danie główne. Do zupy podajemy świeże pieczywo.
Dynia na gęsto z duszoną wołowiną jest bardzo uwielbiana. Przygotowaliśmy dla was ten klasyczny przepis ze smacznej młodej dynii, którą starliśmy razem z pestkami i z nowych delikatnie obranych nowych ziemniaków, aby z ziemniakach zostało ...
Ulubione placki ziemniaczane, tym razem z marchewką :)
Klasyczny przepis na przygotowanie kapusty włoskiej na gęsto z kuchni naszych mam.
Mięso, farsz, dodatki - wszystko na raz upieczone. Pojedyncze porcje serwujemy bardzo prosto - w folii w której je upiekliśmy.

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie