PRZEPISY
Lekka i łagodna rolada z biszkoptowego ciasta.
Bajeczna i wyjątkowo smaczna pieczona golonka. Podajemy z chlebem, ogórkiem kiszonym, ostrymi papryczkami, musztardą albo chrzanem.
Świetnie smakujące kuliste kotleciki nadziewane całym jajkiem ugotowanym na twardo. Podobno bez nich nie może odbyć się żaden piknik na wyspach brytyjskich. Z pewnością polubi je każdy kto je spróbuje, a dobre są z chlebem, ziemniakami lub ...
Długo świeże, słodkie i chrupiące kurczątka dla małych oblewających.
Maślany kurczak (Murgh Makhani) jest delikatnie pikantnym północnoindyjskim daniem ulubionym na całym świecie. Smaczne mięso w wspaniałym sosie podajemy z ryżem, albo z indyjskimi chlebowymi plackami.
Ulubiona pieczeń jest szczególnie smaczna w połączeniu z sosami. Dobra jest też z chlebem i ogórkiem kiszonym, albo z gotowanymi ziemniakami.
Proste linieckie ciasteczka o zapachu cynamonu albo wanilii.
Doskonała pasta, która najlepiej smakuje ze świeżym pełnoziarnistym chlebem, ale i też z chrupiącą białą bułką. Dobra również na mini kanapeczki jako przekąska.
Naleśniki trochę na inny sposób, doprawione tradycyjną kombinacją jabłek i cynamonu. Tym, że naleśniki są grubsze, zaoszczędzą wam czas a ich smak jest doskonały.
Naleśnikowy przysmak podajemy ciepły i posypany cukrem.
Innowacyjna wersja klasycznego przysmaku, która zadowoli największych smakoszy. Na zdjęciu naleśnik jest wypełniony śliwkowym powidłem i posypany białym cukrem i cynamonem.
Ulubiony segedyński gulasz, tym razem z wołowym mięsem i dużą ilością śmietany. Podajemy z knedlem, albo z chlebem. Jak kto lubi :)... ale na pewno każdemu posmakuje! Polecamy przy przygotowywaniu użyć kiszoną kapustę z winem, segedyński ...
Delikatne kotlety przygotowane w odwróconej potrójnej panierce, lekko podsmażone i duszeniem dopieczone w piekarniku. Podajemy według smaku: z ziemniaczaną sałatką, gotowanymi ziemniakami, ryżem lub z lekką warzywną sałatką.
Znana, dobra, smaczna, słona i kaloryczna smakowitość :) Podajemy z gotowanymi ziemniakami i sosem tatarskim, dzięki czemu jeszcze więcej przytyjemy :) Lub w zdrowszej alternatywie polecamy podawać z duszonymi warzywami.
Ulubiony pokarm z czeskiej ziemnej kuchni. Podajemy z chlebem i kuflem dobrze schłodzonego piwa.
Pyszna pasta z tuńczyka z puszki w sosie własnym. Idealna do chleba lub różnego rodzaju pieczywa, ale także jako przekąska lub przystawka.
Stosunkowo sycąca, smaczna pasta z której nie przytyjecie. Najlepiej smakuje na suchym chlebie tostowym.
Kapustnicę - zupę z kiszonej kapusty podajemy z chlebem, plecionką a do smaku możemy sobie do niej na talerzu dodać kwaśną śmietanę. Dobrze smakuje w zimie jak i w lecie, dlatego możemy gotować sobie ją częściej, nie tylko na święta.
Delikatne ciasto drożdżowe pełne smacznych nadzień.
Ulubiona klasyka: kapusta włoska na gęsto z duszoną wieprzowiną. Podajemy według smaku ze świeżym pachnącym chlebkiem.

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się