Przepis na przygotowanie tradycyjnego grubego ziemniaczanego placka pieczonego w piekarniku. Nadaje się jako dodatek do głównego dania lub jako samodzielne danie. Jeśli lubicie go tłuściejszy, możecie go sobie zamiast w piekarniku usmażyć na ...
Duża zupa, z dużej fasoli, z dużymi kawałkami wędzonego mięsa, dla bardzo dużych głodomorów. Dla mniejszych głodomorów gotujemy zupę z połowy wymienionych składników.
Wymienione placki są pieczone w piekarniku na blasze na specjalnej folii która jest przeznaczona do pieczenia bez tłuszczu. Jednak placki te, wedle gustu, można piec także na blasze wysmarowanej smalcem, ewentualnie smażyć na patelni na oleju.
Przepis na przygotowanie klasycznych knedli z ciasta ziemniaczanego nadziewanych śliwkami. Do posypania śliwkowych knedli, można użyć swojej ulubionej posypki.
Tradycyjny angielski przepis na przygotowanie "Shepherd´s Pie", czyli pasterskiego ciasta. To słone mięsne ciasto przygotowuje się z mielonego jagnięcego mięsa. My użyliśmy dostępniejszy wariant i daliśmy mielone wieprzowe mięso, nie ...