PRZEPISY
Proste do przyrządzenia ciasto odmierzane za pomocą garnuszka, z możliwością różnych odmian smakowych, odpowiedni na pieczenie w domowej piekarni do wypieku chleba.
Smaczne minitrdelniki zainspirowane tradycyjnymi trdelnikami ze słowackiej Skalicy.
Kruche klasyczne ciasto... przepis na wariant z serowo-budyniowym wypełnieniem.
Przepis na lubiane przez wszystkich kruche ciasteczka.
Doskonała, puszysta pasta na świeży chlebek.
Podajemy jako dodatek do gęstych mięsnych i strączkowych zup.
Tradycyjna mięsna zupa, nadaje się jako danie przed obiadem, ale również jako główne danie. Podajemy z chlebem.
Muffiny na dobry humor.
I klasyczne naleśniki można urozmaicić egzotycznym smakiem.
Kruche i słodkie bożonarodzeniowe ciasteczka.
Judasze to bardzo lubiane wielkanocne pieczywo, które jest znane już od stuleci.
Tradycyjny bożonarodzeniowy wypiek z dżemem z nietradycyjnego ciasta.
Smaczne ciasto w sam raz na Śmigus Dyngus.
Tak, i z dyni może być ciastko... i to jakie dobre.
Gęsta kremowa zupa o delikatnym smaku. Podajemy z chrupiącymi maślanymi grzankami z tostowego pełnoziarnistego chleba.
Chrupiące świąteczne ciasteczka z imbirem są po upieczeniu twarde. Trzeba je zamknąć w pojemniku na co najmniej tydzień, przez ten czas dostatecznie zmiękną.
Maślane klejone ciasteczka maczane w czekoladzie.
8 litrowy garnek tego najlepszego kapuśniaku, 18 porcji dla całej wielkiej rodziny lub przyjaciół. Podajemy ze świeżym chlebkiem a jeżeli mamy ochotę to także z łyżką kwaśnej śmietany na wierzchu porcji.
Smaczny zdrowy boczniak w cieście. Podajemy z gotowanymi ziemniakami i sosem tatarskim.
Czeskie ciasto "Mazaniec" wypełnione makowym nadzieniem.

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie