Wyśmienite ciasto z delikatnym biszkoptem, napełnione truskawkowym nadzieniem, lekkim budyniowym kremem oraz bitą śmietaną, które się świetnie nadaje na świąteczne okazje.
Orzeźwiające cytrynowe ciasto, które z pewnością doczeka się pochwały od waszych gości. Przepis przygotowany jest na połowę normalnej wielkości, także jeżeli szykujecie większe przyjęcie, radzimy podwoić dawki składników.
Oferujemy Wam tradycyjny przepis na kokosowe kulki, które można przygotować na dwa sposoby. Na ich przygotowanie wykorzystajcie ścinki z innych pieczonych ciasteczek albo przygotujcie ich sobie z rozkruszonych biszkoptów.
Szuchajdy czyli małe co nieco które się z uwielbieniem przygotowywało w 70.-80. latach minionego wieku w Czechosłowacji. Na ich przygotowanie pilnie potrzebujecie tradycyjny kakaowy budyń w pudełku :) i puste plastikowe opakowania po jajkach.
Łatwe i szybkie w przygotowaniu, smaczne ciasto. Jego jedyną wadą jest to że zanim go skosztujecie musicie wytrzymać kilka godzin - bo ciasto musi sobie poleżeć w lodówce :)