swiatwemnie.pl
Smaczny obiad z ziemniaków, kapusty kiszonej, boczku i jajek, ulubiony głównie podczas zimowych miesięcy.
atwy dietetyczny posiłek z dużą ilością witamin ze zdrowej kiszonej kapusty.
Doskonałe klasyczne danie kuchni węgierskiej. Podajemy z knedlem.
Świąteczna kapustnica miałaby być rzadka, miałaby pełnić rolę przystawki przed wieczerzą Wigilijną. Mimo iż jej ugotowana ilość kusi do skonsumowania pełnego talerza, pamiętajmy,że jest jeszcze lepsza na drugi dzień, jak chwilkę ...
Doskonałe, delikatne i soczyste drobiowe rolki, faszerowane boczkiem, suszonymi śliwkami i kiszoną kapustą.
Kapustnicę - zupę z kiszonej kapusty podajemy z chlebem, plecionką a do smaku możemy sobie do niej na talerzu dodać kwaśną śmietanę. Dobrze smakuje w zimie jak i w lecie, dlatego możemy gotować sobie ją częściej, nie tylko na święta.
Wegetariański szegedyński gulasz z tofu. Podajemy klasycznie: z parzonym knedlem.
Coś smacznego by wykorzystać pozostałe mięso wędzone po świętach.
Przepis na gulasz szegedyński z tempehem jako doskonały zamiennik mięsa - odżywczo i smakowo.
Prosty, smaczny i tani przepis na makaron zapiekany z parówkami i kiszoną kapustą.
Mięso jest najsmaczniejsze gdy podajemy je z knedlem oraz duszoną kiszoną kapustą.
Prosta bożonarodzeniowa zupa, która ma w sobie smak ulubionej kiszonej kapusty, soczewicy i świeżych grzyb.
Gęsta zupa z kiszonej kapusty, soczewicy, mięsa oraz kiełbasek.
Doskonała sałatka pełna witamin, w zimie świetna do pieczonego mięsa, w lecie do grillowanych kiełbasek.
Doskonały przepis na ziemniaczane placki z kiszoną kapustą.

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się