PRZEPISY
Na pieczenie najlepszy jest chudy, dobrze przerośnięty boczek. Podajemy z knedlem pokropionym sosem z wypieku i duszoną białą kapustą.
Podajemy z knedlem. Gotowany język ma doskonały smak, dobrze smakuje i bez sosu, z chlebem, musztardą albo chrzanem.
Pieczona kaczka przygotowana klasycznym sposobem. Mięso z łatwością oddziela się od kości, upieczona skórka jest chrupiąca i słona. Najlepiej podawać z duszoną białą lub czerwoną kapustą oraz knedlem.
Doskonałe klasyczne danie kuchni węgierskiej. Podajemy z knedlem.
Po prostu wspaniały sos dla wszystkich miłośników pachnącego koperku. Podajemy z knedlem i jajkiem ugotowanym na twardo.
Czeska klasyka, wieprzowe udo z kiszoną kapustą i knedlem.
Sos nadaje się na konsumpcję z makaronami. Bardzo smaczny jest również z parzonym knedlem.
Smaczna delikatna kaczka - prosty przepis z minionych czasów. Podajemy z wymienionym sosem winogronowym i lokszą, albo z ulubioną duszoną kapustą i knedlem.
Podajemy z duszoną kapustą i parzonym knedlem polanym sosem z upieczonej kaczki.
Delikatne królicze mięsko w kremowym warzywnym sosie podawane z knedlem.
Wegetariański szegedyński gulasz z tofu. Podajemy klasycznie: z parzonym knedlem.
Prosty i ulubiony sos, który klasycznie najbardziej smakuje z gotowanym wołowym mięsem i z knedlem.
Sos podajemy z gotowanym i pieczonym mięsem, z mięsnymi kulkami, razem z knedlem, albo z gotowanymi ziemniakami.
Śmietanowy sos łagodnego smaku, pełen pieczarek. Podajemy z ryżem, albo z parzonym knedlem.
Smaczny dodatek do drobiu podawanego z knedlem.
Podajemy z makaronem albo z parzonym knedlem.
Mięciutkie wołowe mięso w delikatnym sosie, podawane z parzonym knedlem. Tego musicie wypróbować!
Wieprzowina w delikatnym sosie z marchewki, brokuła i kalafiora. Podajemy z kluseczkami albo z knedlem.

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie