Przepis na sałatkę majonezową, której głównym składnikiem są buraczki. Buraczki zawierają mnóstwo witamin. Polecamy przygotowywać sałatkę w miesiącach jesiennych i zimowych, kiedy te warzywa są dostępne a skutecznie wzmocni Wasze ...
Delikatny gulasz z udźca cielęcego o umiarkowanie słodkim smaku. Mięso i warzywa podsmażamy a następnie gotujemy do uzyskania miękkości. Tradycyjnie mięso jest krojone na steki i piecze się je z kością.
Syta zupa z mało znanego zdrowego warzywa strączkowego.W przeszłości to warzywo często występowało w jadłospisach naszych przodków.Dzisiaj ma wiele odmian i z chęcią je gotują w krajach niemieckojęzycznych, gdzie nazywają je "Dicke ...
Tradycyjna japońska zupa, której podstawowymi składnikami są "miso" pasta i wywar "dashi". Najpopularniejsza jest wersja z dodatkiem tofu i suszonych wodorostów, ale użyć można również grzyby, wiosenną cebulkę, warzywa albo jajka.
Spróbujcie i w waszej kuchni wyczarować tą bardzo smaczną i zdrową strączkową potrawę. Możecie ją serwować jako dodatek razem z ryżem. Dla urozmaicenia dodajcie jajko, grillowane warzywa, tofu lub mięso.
Szybki i łatwy w przygotowaniu przepis na miękkie mięsko ze śmietaną i serem. Odpowiednim dodatkiem może być ryż, ziemniaki na jakikolwiek sposób oraz warzywa.