Kuchnia Narodowa
Więcej
CIASTA
Tradycyjne czereśniowe ciasto
Norika 30 min. niska
MAKARONY
Kluski z kiszoną kapustą
Jurgason 45 min. średnia
DODATKI ZIEMNIACZANE
Loksze
Zuzka — średnia
SŁODKIE DANIA
Makiełki z makiem
Dada — wysoka
Bryndzowe kluseczki haluszki
Dada 60 min. niska
WIEPRZOWINA
Słowackie kluseczki
Dada 60 min. wysoka
Duszona kapusta z wieprzowymi parówkami
Jurgason 40 min. średnia
DANIA WEGETARIAŃSKIE
Gemerskie (słowackie) pierogi
Zuzka 30 min. niska
JAGNIĘCINA
Duszona łopatka jagnięca
Michal 4 h. 10 min. średnia
Ziemniaczane kulki faszerowane wędzonym mięsem
Dada 1 h. 30 min. średnia
Kakaowo-orzechowa strucla
Ziemskie warzywa
Michal 30 min. niska
Bryndzowe spaghetti
Michal 40 min. średnia
SOSY
Koperkowy sos
Dada 20 min. niska
ZUPY JARZYNOWE
Kapuściano - fasolowa zupa
Dada — średnia
Jęczmienna baba z grzybami
Dada 1 h. 30 min. wysoka
Słodko kwaśny fasolowy sos z ziemniakami
Tłuczone ziemniaki
Dada 40 min. średnia
Śliwkowe knedle z twarogowego ciasta
Morelowe kulki z twarogowego ciasta
Dada 30 min. średnia
Makówki - makiełki
ZUPY Z ROŚLIN STRĄCZKOWYCH
Strączkowa śmietanowa zupa
Dada — niska
Domowe ziemniaczane loksze
Kluski z twarogiem
Michal 45 min. średnia
ZAJĘCZE I KRÓLICZE MIĘSO
Smażona wątróbka z królika
BABKI
Babka orkiszowa z delikatnym nadzieniem
SŁONE PRZEKĄSKI
Rolada serowa z brokułami
Zupa warzywna z wykorzystaniem wywaru z parowaru
Ziemniaki przekładane z mięsem mielonym
Galaretka wieprzowa
CIASTECZKA
Kółeczka z orzechową pianką
Wiosenna zupa z knedlikami z kaszy manny
SAŁATKI MIĘSNE
Delikatesowa sałatka
Wielkanocne precelki
RYBY
Łosoś w ziołowo-musztardowej panierce
KURCZAK
Marokański wróbel w foremce keksowej
© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się