Kuchnia Narodowa
Więcej
SŁONE CIASTA
Słone pieczywo z bryndzą i boczkiem
Dada — średnia
DODATKI ZIEMNIACZANE
Loksze
Zuzka — średnia
SŁODKIE DANIA
Makiełki z makiem
Dada — wysoka
WIEPRZOWINA
Ziemniaczane kulki faszerowane wędzonym mięsem
Dada 1 h. 30 min. średnia
CIASTA KREMOWE
Baranek wielkanocny
Norika — niska
Duszona kapusta z wieprzowymi parówkami
Jurgason 40 min. średnia
CIASTA
Kakaowo-orzechowa strucla
MAKARONY
Bryndzowe kluseczki haluszki
Dada 60 min. niska
Słowackie kluseczki
Dada 60 min. wysoka
Tradycyjne czereśniowe ciasto
Norika 30 min. niska
Morelowe kulki z twarogowego ciasta
Dada 30 min. średnia
Bryndzowe spaghetti
Michal 40 min. średnia
Knedle ze śliwkami i bułką tartą
Elenka 1 h. 15 min. niska
DANIA WEGETARIAŃSKIE
Jęczmienna baba z grzybami
Dada 1 h. 30 min. wysoka
ZUPY JARZYNOWE
Kapuściano - fasolowa zupa
Tłuczone ziemniaki
Dada 40 min. średnia
Ziemskie warzywa
Michal 30 min. niska
Śliwkowe knedle z twarogowego ciasta
Makówki - makiełki
ZUPY Z ROŚLIN STRĄCZKOWYCH
Strączkowa śmietanowa zupa
Dada — niska
SOSY
Koperkowy sos
Dada 20 min. niska
Słodko kwaśny fasolowy sos z ziemniakami
JAGNIĘCINA
Duszona łopatka jagnięca
Michal 4 h. 10 min. średnia
Domowe ziemniaczane loksze
DODATKI DO ZUP
Zacierka - makaron do zupy
Bananowe kremowe ciasto z twarogiem
Domowy smalec wieprzowy i skwarki
Wieprzowa szynka z szynkowaru
SŁONE PRZEKĄSKI
Pogacze ze skwarkami
Cukiniowo - ziemniaczane puree
Fasola na cebuli z parówkami
Mleczna fasolowa zupa
ZUPY MIĘSNE
Mangalica kociołkowy gulasz
WOŁOWINA
Węgierski gulasz z flaczków
SYROPY I HERBATY
Bożonarodzeniowy poncz
Boczniak w sosie z kurkumy
© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się • Ustawienia plików cookie