swiatwemnie.pl

Przepisy kuchni czeskiej

 

Topielcy

Topielcy

Doskonałe, delikatnie pikantne, nadziewane topielce - klasyka czeskiej zimnej kuchni.Zobacz więcej

Morawski wróbel

Morawski wróbel

Czeska klasyka, wieprzowe udo z kiszoną kapustą i knedlem.Zobacz więcej

Polędwica z knedlem

Polędwica z knedlem

Naprawdę doskonała, klasyczna polędwica jaką nam gotował ojciec już pięćdziesiąt lat temu.Zobacz więcej

Kulajda

Kulajda

Smaczna zupa z południowo czeskiej kuchni.Zobacz więcej

Karlowarski knedel

Karlowarski knedel

Smaczny i gęsty knedel z typową kratkowaną strukturą.Zobacz więcej

Knedle z grzybami i boczkiem

Knedle z grzybami i boczkiem

Smaczne, nie rozpadające się knedle. Ulepszona wersja z grzybami i boczkiem.Zobacz więcej

Wielkanocne judasze

Wielkanocne judasze

Judasze to bardzo lubiane wielkanocne pieczywo, które jest znane już od stuleci.Zobacz więcej

Ciastka morawskie

Ciastka morawskie

Smaczne, słodkie ciastka nadziewane różnego rodzaju nadzieniami - twarogowym, makowym, orzechowym albo po prostu dżemem. Ze względu na to, że ciastek na blasze zmieści się tylko ograniczona ilość, ich pieczenie zabiera sporo czasu.Zobacz więcej

Karlowarskie tostowe knedliki

Karlowarskie tostowe knedliki

Smaczny dodatek do obiadu z tostowego chleba.Zobacz więcej

 
 

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Powered by Master_CMS 7  •  Zalogować się