PRZEPISY

Zupa z boczniaków ze śmietaną

Zupa z boczniaków ze śmietaną

Delikatna zupa z boczniaków z ziemniakami i śmietaną.

przepis,fotoprzepis,boczniak ostrygowaty,ziemniaki,kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu),Zupy grzybowe

Zupy grzybowe

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

boczniak ostrygowaty300gramów
czarny pieprz mielony-
kminek mielony-
kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu)250mililitrów
mielona czerwona papryka-
mleko półtłuste 1,5%250mililitrów
mąka chlebowa pszenna T7501łyżka
olej słonecznikowy2łyżki
sól-
woda750mililitrów
ziemniaki300gramów

 

Przepis

1. 

boczniak ostrygowaty 300 gramów  ziemniaki 300 gramów

Boczniak myjemy i kroimy na małe kawałki. Ziemniaki obieramy i kroimy na małe kostki.

2. 

olej słonecznikowy 2 łyżki  sól  czarny pieprz mielony  kminek mielony  mielona czerwona papryka

W garnku rozgrzewamy olej, wkładamy boczniaka, solimy, posypujemy pieprzem i kminkiem. Kilka minut boczniaka dusimy. Dodajemy paprykę i mieszamy.

3. 

woda 750 mililitrów  kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu) 250 mililitrów  mleko półtłuste 1,5% 250 mililitrów  mąka chlebowa pszenna T750 1 łyżka

Do boczniaka dodajemy ziemniaki i dolewamy wodę. Gotujemy do miękkości ziemniaków. Na koniec dodajemy zasmażkę - w śmietanie i mleku mieszamy mąkę. Zagotowujemy.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie