Zupa szparagowa z niedźwiedzim czosnkiem
Przepis na prostą i smaczną wiosenną zupę z ziemniakami, białymi szparagami i niedźwiedzim czosnkiem.
przepis,fotoprzepis,ziemniaki,szparagi zielone,czosnek niedźwiedzi,Zupy jarzynowe,,Bezglutenowe,Bezlaktozowe,Sezonowe przepisy
Zupy jarzynowe
Kategorie
Zupy jarzynowe Bezglutenowe Bezlaktozowe Sezonowe przepisy Sezon - Szparag lekarski Sezon - Czosnek niedźwiedzi Sezon - Ziemniaki
Składniki
Składniki
czosnek niedźwiedzi | 100 | gramów | |
kostka warzywna | 1 | sztuka | |
szparagi zielone | 500 | gramów | |
sól | ½ | łyżeczki | |
woda | 1 | litr | |
ziemniaki | 500 | gramów |
Przepis
2.
szparagi zielone 500 gramów • kostka warzywna 1 sztuka
Po 15 minutach gotowania dodajemy oczyszczone i pokrojone białe szparagi i bulion. Gotujemy kolejnych 10 minut.
3.
czosnek niedźwiedzi 100 gramów
Dodajemy pokrojony niedźwiedzi czosnek i chwilę gotujemy. Odstawiamy z ognia i odstawiamy do częściowego ostudzenia, aby miksowanie nie było zbyt niebezpieczne. Miksujemy blenderem i według gęstości przecedzamy przez sitko.
Smacznego!