PRZEPISY

Zupa kapuściano-pomidorowa

Zupa kapuściano-pomidorowa

Smaczna gęsta zupa, pełna zdrowych warzyw, którą uwielbiają nie tylko dzieci ale i dorośli.

przepis,fotoprzepis,kapusta biała,przecier pomidorowy,pomidory w puszce,Zupy jarzynowe,Bezglutenowe,Bezlaktozowe

Zupy jarzynowe

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

boczek z Orawy70gramów
cebula70gramów
cukier kryształ2łyżki
kapusta biała500gramów
kminek1łyżeczka
ocet-
pomidory w puszce400gramów
przecier pomidorowy500gramów
sól1łyżeczka
woda1250mililitrów
ziemniaki500gramów

 

Przepis

1. 

boczek z Orawy 70 gramów  cebula 70 gramów

Boczek kroimy na kosteczki i smażymy. Dodajemy na drobno nakrojoną cebulę i z boczkiem ją krótko smażymy.

2. 

kapusta biała 500 gramów

Kapustę kroimy i siekamy nożem na małe kawałki.

3. 

cukier kryształ 2 łyżki  sól 1 łyżeczka  kminek 1 łyżeczka

Dajemy ją do garnka, dosypujemy cukier, solimy, posypujemy kminkiem i mieszamy. Przykrywamy i 10 minut dusimy.

4. 

ziemniaki 500 gramów

Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy na małe kostki.

5. 

woda 1250 mililitrów

Dodajemy je do kapusty, mieszamy i zalewamy wodą. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy 20 minut pod przykrywką.

6. 

pomidory w puszce 400 gramów

Pomidory z puszki kroimy na drobno.

7. 

przecier pomidorowy 500 gramów  ocet

Do kapusty dolewamy przecier pomidorowy, dodajemy pomidory, wszystko razem mieszamy i podgotowujemy. Do smaku możemy dodać łyżkę octu.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie