PRZEPISY

Zupa kalafiorowa

Zupa kalafiorowa

Smaczna mleczna zupa nie tylko dla dzieci. Dla dorosłych ją dosolimy i dodamy szczyptę gałki muszkatołowej.

przepis,fotoprzepis,kalafior,mleko tłuste 3,5%,mleko tłuste 3,5%,Zupy jarzynowe,Przepisy na potrawy dla dzieci

Zupy jarzynowe

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

25 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

kalafior400gramów
masło20gramów
mleko tłuste 3,5%400mililitrów
mąka chlebowa pszenna T75030gramów
woda400mililitrów

 

Przepis

1. 

kalafior 400 gramów  woda 400 mililitrów

Kalafior gotujemy w wodzie.

2. 

Blenderem go lekko miksujemy, ale nie zupełnie na gładko.

3. 

masło 20 gramów  mleko tłuste 3,5% 200 mililitrów  mąka chlebowa pszenna T750 30 gramów  mleko tłuste 3,5% 200 mililitrów

Dodajemy masło, mleko i mleczną zawiesinę, zagotowujemy i podajemy.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie