Zupa kalafiorowa
Smaczna mleczna zupa nie tylko dla dzieci. Dla dorosłych ją dosolimy i dodamy szczyptę gałki muszkatołowej.
przepis,fotoprzepis,kalafior,mleko tłuste 3,5%,mleko tłuste 3,5%,Zupy jarzynowe,Przepisy na potrawy dla dzieci
Zupy jarzynowe
Składniki
Składniki
kalafior | 400 | gramów | |
masło | 20 | gramów | |
mleko tłuste 3,5% | 400 | mililitrów | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 30 | gramów | |
woda | 400 | mililitrów |
Przepis
2.
Blenderem go lekko miksujemy, ale nie zupełnie na gładko.
3.
masło 20 gramów • mleko tłuste 3,5% 200 mililitrów • mąka chlebowa pszenna T750 30 gramów • mleko tłuste 3,5% 200 mililitrów
Dodajemy masło, mleko i mleczną zawiesinę, zagotowujemy i podajemy.
Smacznego!